Popiežius atvyko į Šv. Petro baziliką vadovauti Velyknakčio vigilijos pamaldoms | KaunoDiena.lt

POPIEŽIUS ATVYKO Į ŠV. PETRO BAZILIKĄ VADOVAUTI VELYKNAKČIO VIGILIJOS PAMALDOMS

  • 4

Popiežius Pranciškus šeštadienio vakarą atvyko į Šv. Petro baziliką Romoje vadovauti Velyknakčio vigilijos pamaldoms, praėjus dienai po to, kai jis paskutinę minutę atšaukė savo dalyvavimą Kryžiaus kelio ceremonijoje.

87 metų pontifikas į baziliką vadovauti pamaldoms, kurios turėtų trukti mažiausiai dvi valandas, atvyko neįgaliojo vežimėlyje prieš pat 19 val. 30 min. vietos (20 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Vatikanas skelbė, kad popiežius nedalyvavo Kryžiaus kelio pamaldose Romoje prie Koliziejaus norėdamas „patausoti sveikatą Velyknakčio vigilijai ir Velykų ryto Mišioms“, nors tai vėl pakurstė susirūpinimą jo sveikata.

„Kad patausotų savo sveikatą Velyknakčio vigilijai ir Velykų ryto Mišioms, popiežius Pranciškus šį vakarą Kryžiaus kelią prie Koliziejaus stebės iš Vatikano Šv. Mortos namų“, kuriuose gyvena, penktadienį pranešė Vatikanas.

Praėjusį mėnesį Pranciškus buvo pasigavęs „lengvą gripą“ ir turėjo atšaukti kai kuriuos renginius, skelbė Vatikanas. Vėliau pontifikas kelis kartus paprašė kitų perskaityti jo kalbas.

Šaltinis Vatikane naujienų agentūrai AFP penktadienį sakė, kad nėra reikalo ypatingai jaudintis dėl popiežiaus sveikatos.

Sprendimas nedalyvauti buvo „paprasčiausiai atsargumo priemonė“, sakė šaltinis ir pridūrė, kad anksčiau penktadienį pontifikas atrodė „geros formos“.

Vis dėlto nedalyvavimas pakurstys abejones apie argentiniečio Pranciškaus pajėgumą vadovauti Katalikų bažnyčiai.

2013 metais popiežiumi tapęs Pranciškus pastaraisiais metais turėjo nemažai sveikatos problemų, įskaitant kelio ir klubo skausmus, dėl kurių dabar naudojasi neįgaliojo vežimėliu.

2023 metų birželį jam buvo atlikta išvaržos operacija. Keliomis savaitėmis anksčiau jis ligoninėje gulėjo dėl bronchito, o dvejais metais anksčiau jam buvo atlikta gaubtinės žarnos operacija.

Popiežius yra sakęs, kad neatmeta galimybės atsistatydinti, jei nebegalėtų eiti savo pareigų.

Jo pirmtakas Benediktas XVI 2013 metais tapo pirmuoju nuo viduramžių savanoriškai pasitraukusiu popiežiumi.

Tačiau šį mėnesį išleistuose memuaruose Pranciškus rašo, kad neturi pakankamai rimtos priežasties galvoti apie atsistatydinimą.

Atsistatydinimas yra „tolimos ateities galimybė“, pateisinama tik „rimtos fizinės kliūties“ atveju, sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

velnio draugas

Putino pasakejas,toks turetu palikti posta,daro geda visam kakalikiskam pasauliui,slykstyne,

matomai prisiuoste kalejime bobom kojas

beplaudams , dabar kliedes visus metus ... [ kaip pernai ,kada negrams kojas plove]

Stebėjau pamaldas.

Popiežiaus veidas tiesiog nušvinta jeigu prie jo prieina žmogus iš minios, vaikai..Ir tampa akmeninis kai prieina koks dvasininkas..Ką tas galėtų reikšti? Daug ko negaliu spėti bet manau tik viena - jis labai myli paprastus žmones. Ir taip kaip nei vienas popiežius iki jo nemylėjo..Melskimės už jo sveikatą, jis mūsiškis, jis tikras Dievo tarnas Dievo namuose
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS