Popiežius dėkojo Italijos medikams už „didvyriškas“ pastangas kovoje su virusu | KaunoDiena.lt

POPIEŽIUS DĖKOJO ITALIJOS MEDIKAMS UŽ „DIDVYRIŠKAS“ PASTANGAS KOVOJE SU VIRUSU

Popiežius Pranciškus šeštadienį susitiko su sveikatos darbuotojais iš naujojo koronaviruso pandemijos smarkiausiai paveikto Italijos Lombardijos regiono ir pagyrė jų „didvyrišką“ darbą.

Sveikatos krizės metu „stipriau nei bet kada anksčiau jutome dėkingumą gydytojams, slaugytojams ir visiems medicinos darbuotojams, kurie priešakiniame fronte itin sunkiai ir kartais didvyriškai tarnavo“, teigė popiežius.

„Jie buvo širdį šildantis žmogiškumo ženklas. Dauguma jų susirgo ir, deja, mirė dirbdami savo darbą. Prisimename juos maldoje su didele padėka“, – pridūrė pontifikas.

Popiežius Pranciškus sakė, kad sveikatos darbuotojai buvo „angelai“ COVID-19 sergantiems pacientams, juos guodė, reiškė paramą ir kartais su jais ėjo „iki paskutinio susitikimo su Viešpačiu“.

Jis išskyrė „mažus kūrybingumo ir meilės gestus“, tokius kaip slaugytojų ar paramedikų pasiūlymus mirštantiems pacientams pasinaudoti jų telefonais, kad jie galėtų atsisveikinti su namuose esančiais artimaisiais.

Medicinos darbuotojai, tačiau ir kunigai bei kiti žmonės, pandemijos metu guodę kitus žmones, „pradėjo stebuklą“, sakė popiežius.

„Gerai tepasibaigia šis jūsų pradėtas stebuklas“, – sakė jis, melsdamasis ir suteikdamas „ypatingą“ palaiminimą savo auditorijai bei paragindamas juos taip pat melstis už jį.

Lombardija, kurią namais laiko Italijos verslo ir mados sostinė Milanas, yra laikoma šalies viruso epicentru. Iš 34 500 visų pasaulyje užfiksuotų mirčių nuo COVID-19 pusė registruojama Lombardijoje.

 

GALERIJA

  • Popiežius dėkojo Italijos medikams už „didvyriškas“ pastangas kovoje su virusu
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Įdomu: ne dievui, o medikams - ką, jau šėtonui parsidavei, kur tavo tikėjimas dingo?.. :s

SUSIJUSIOS NAUJIENOS