Popiežius įspėja dėl vis didesnį nerimą keliančių scenarijų Ukrainoje | KaunoDiena.lt

POPIEŽIUS ĮSPĖJA DĖL VIS DIDESNĮ NERIMĄ KELIANČIŲ SCENARIJŲ UKRAINOJE

Popiežius Pranciškus trečiadienį sakė, kad mato Ukrainoje „vis didesnį nerimą keliančių scenarijų“ ir pakvietė „atsiliepti į velnišką smurto beprasmybę Dievo ginklais – malda ir pasninku“.

„Nepaisant pastarųjų savaičių diplomatinių pastangų atsiranda vis didesnį nerimą keliančių scenarijų, – po savaitinės bendrosios audiencijos sakė pontifikas. – Prašau visų susijusių šalių susilaikyti nuo bet kokių veiksmų, galinčių sukelti dar daugiau kančių gyventojams.“

Pranciškus taip pat sakė, kad kovo 2-oji, Pelenų trečiadienis, kuriuo prasidės gavėnia, bus „pasninko ir maldos diena už taiką“.

„Kad taikos viešpatavimas apsaugotų pasaulį nuo karo beprotybės“, – pridūrė jis.

Popiežius jau anksčiau yra paraginęs siekti taikos Ukrainoje, bet naujausias jo komentaras yra kol kas griežčiausias. Jis buvo paskelbtas dvi dienos po Rusijos prezidento Vladimiro Putino sprendimo pasiųsti „taikdarius“ į prokremliškų separatistų kontroliuojamas teritorijas Ukrainos rytuose.

Rusijos sprendimas pripažinti Rytų Ukrainoje įkurtų dviejų separatistinių „liaudies respublikų“ nepriklausomybę ir Maskvos ketinimas dislokuoti pajėgas tose teritorijose dar labiau pakurstė nuogąstavimus, kad Rusijos pajėgos gali įžengti ir į kitas Ukrainos dalis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

gal geriau pasirupink celibatu kuris per amzius tiek prigimde pydaru ir skausmo nemaziau su inkvizicija indulgencijom bei kapelionais laiminusiais zmoniu zudyma ir tai vad Kristaus /baznycia/ kurios veiksmai asoliuciai priesingi nes veiksmai priesingi tuscioms kalboms ===

O kodėl popiežius tiesiai šviesiai nepasako :

Putinai ! Baik velniavas daryti ir marš į būdą !!!...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS