Popiežius pagerbė žudynių aukas Bagdado bažnyčioje | KaunoDiena.lt

POPIEŽIUS PAGERBĖ ŽUDYNIŲ AUKAS BAGDADO BAŽNYČIOJE

Vizitą Irake pradėjęs popiežius Pranciškus penktadienį pagerbė vienų žiauriausių krikščionių žudynių šalyje aukas sakydamas, jog jų mirtys primena, kad smurtas yra nesuderinamas tikėjimo tiesomis.

Praėjus kelioms valandoms nuo popiežiaus pirmojo apaštališkojo vizito Irake pradžios Švč. Mergelės Marijos išgelbėjimo katedroje Pranciškus buvo pasveikintas giesme bei geltonų ir baltų žiedų vainiku.

Pontifikas meldėsi bažnyčioje, kur 2010 metų spalio 31 dieną per islamistų kovotojų ataką buvo nužudyti 58 žmonės. Keturiasdešimt aštuoni iš jų buvo katalikai ir jų nuotraukos puošė altorių, prie kurio kalbėjo Pranciškus. Vatikanas ketina paskelbti šiuos „kankinius“ palaimintaisiais.

„Jų mirtys yra ryškus priminimas, kad karo, neapykantos, smurto kurstymas ar kraujo liejimas yra nesuderinami su tikruoju religijos mokymu“, – sakė jis, susitikęs su Irako kunigais, seminaristais ir vienuolėmis.

Pranciškus priminė, kad Irako krikščionys per karą daug kentėjo, patyrė ekonominių sunkumų ir buvo persekiojami. Tačiau jis paragino tikinčiuosius neprarasti atkaklumo siekiant „užtikrinti, kad Irako katalikų bendruomenė – maža kaip garstyčios sėklelė – ir toliau turtintų visos visuomenės gyvenimą“.

Užlipti į katedrą vedančiais laiptais 84 metų popiežiui padėjo jo padėjėjas. Atrodė, kad dėl sėdmens nervo skausmų vaikščiojimas Pranciškui sunku vaikščioti, tad jis pastebimai šlubavo. Bažnyčią nuo šalia susibūrusių smalsuolių apjuosę saugojo šimtai juodas uniformas vilkinčių Irako saugumo pajėgų pareigūnų. 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS