Popiežius per pirmą internetu transliuotą maldą išreiškė paramą viruso aukoms | KaunoDiena.lt

POPIEŽIUS PER PIRMĄ INTERNETU TRANSLIUOTĄ MALDĄ IŠREIŠKĖ PARAMĄ VIRUSO AUKOMS

Popiežius Pranciškus sekmadienį per pirmą internetu tiesiogiai transliuotą „Viešpaties angelo“ maldą išreiškė solidarumą su naujojo koronaviruso aukomis.

„Per maldą esu artimas žmonėms, kenčiantiems nuo dabartinės koronaviruso epidemijos“, – sakoma 83 metų popiežiaus žinioje, įrašytoje Vatikano bibliotekoje ir tiesiogiai transliuotoje ekrane Šv. Petro aikštėje, stebint nedidelei susirinkusių žmonių grupei.

„Prisijungiu prie savo brolių vyskupų, skatinančių tikinčiuosius išgyventi šią sunkią akimirką pasitelkiant tikėjimo stiprybę, vilties tikrumą ir geraširdiškumo aistrą“, – sakė popiežius.

Vatikanas šeštadienį pranešė, kad pontifikas sulaužys šimtametes tradicijas ir Italijos valdžios prašymu tradicinę „Viešpaties angelo“ maldą sakys naudodamas tiesioginės transliacijos technologiją.

Toks būdas, matyt, buvo pasirinktas tam, kad mažiau žmonių susirinktų Šv. Petro aikštėje stebėti, kaip popiežius skaito sekmadienio maldą tradiciškai stovėdamas prie atviro lango Vatikane.

Per maldą esu artimas žmonėms, kenčiantiems nuo dabartinės koronaviruso epidemijos.

Italija yra labiausiai nuo pasaulyje plintančios ligos COVID-19 nukentėjusi Europos šalis. Joje nustatyti 233 mirties atvejai ir beveik 6 000 užsikrėtimo atvejų.

Sekmadienį italų valdžios institucijos žengė beprecedentį žingsnį – paskyrė karantiną daugiau nei 15 mln. žmonių – ketvirtadaliui Italijos gyventojų, esančių šiauriniuose regionuose aplink Venecijos ir Milano miestus.

Pats popiežius jau daugiau nei savaitę negaluoja dėl peršalimo ir rečiau rodosi viešumoje. Tačiau jis, įrašęs savo žinią, vis tiek pasirodė prie lango į Šv. Petro aikštę ir trumpai pamojavo susirinkusiai miniai.

Šventasis Tėvas pareiškė, kad jautėsi tarsi „uždarytas į narvą“, kai kalbėjo tradicinę maldą iš bibliotekos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS