Popiežius pirmąkart paskyrė moterį vadovauti Vatikano gubernatūrai | KaunoDiena.lt

POPIEŽIUS PIRMĄKART PASKYRĖ MOTERĮ VADOVAUTI VATIKANO GUBERNATŪRAI

Popiežius Pranciškus ketvirtadienį pirmąkart paskyrė moterį vadovauti Vatikano gubernatūrai, tęsdamas savo misiją pasiekti didesnę lyčių lygybę Bažnyčioje.

Pontifikas paskyrė pranciškonę seserį Raffaellą Petrini (Rafaelą Petrini) naująja gubernatūros generaline sekretore; ji tapo pirmąja šias pareigas einančia moterimi mažiausioje pasaulio valstybėje.

Kaip pranešė naujienų portalas „Vatican News“, R. Petrini nuo 2005 metų dirba Tautų evangelizavimo kongregacijoje. Ji taip pat dėsto Popiežiškajame Šv. Tomo Akviniečio universitete.

52 metų Romoje gimusi R. Petrini dabar bus atsakinga už Šventojo Sosto administracinę veiklą, įskaitant Vatikano muziejų, pašto ir policijos kuravimą.

Pasak interneto laikraščio „National Catholic Reporter“, tradiciškai šias pareigas eina vyskupas.

84 metų Pranciškus ne kartą teigė norįs, kad Katalikų Bažnyčioje moterys atliktų didesnį vaidmenį.

Sausį Šventasis Tėvas pakeitė įstatymą, kad jos galėtų būti liturgijų skaitovės, ministrantės ir Komunijos dalytojos. Vis tik popiežius nėra sakęs, kad šis pakeitimas kada nors galėtų atverti galimybę moterims tapti kunigėmis.

Vasarį Pranciškus sulaužė katalikišką tradiciją ir pirmąkart paskyrė moterį Vyskupų sinodo sekretoriaus pavaduotoja. Tai yra balsavimo teisę suteikiantis postas svarbius doktrinos klausimus nagrinėjančioje institucijoje.

2016 metais popiežius suformavo komisiją, studijavusią moterų diakonių istoriją ankstyvais Katalikų Bažnyčios gyvavimo metais. Reformatoriai tikėjosi, kad šis žingsnis gali leisti moterims eiti šias pareigas ir šiandien.

Tačiau popiežius palaikė tos komisijos išvadas negalutinėmis ir pernai pavedė toliau nagrinėti šį klausimą naujai darbo grupei.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS