Prakalbo sužeista nužudyto Haičio prezidento žmona: paragino tautą nepamesti savo kelio | KaunoDiena.lt

PRAKALBO SUŽEISTA NUŽUDYTO HAIČIO PREZIDENTO ŽMONA: PARAGINO TAUTĄ NEPAMESTI SAVO KELIO

  • 0

Sunkiai sužeista nužudyto Haičio prezidento Jovenelio Moise'o (Žovenelio Moizo) žmona Martine (Marten) šeštadienį pirmą kartą nuo išpuolio išplatino pareiškimą, kuriame paragino tautą „nepamesti savo kelio“.

„Esu gyva, ačiū Dievui, – įrašytoje garso žinutėje, kuri buvo paskelbta jos oficialioje tviterio paskyroje, sakė moteris. – Esu gyva, tačiau netekau savo vyro Žovenelio.“

Šio pareiškimo kreolų kalba autentiškumą agentūrai AFP patvirtino Haičio kultūros ir ryšių ministras Pradelis Henriquezas (Pradelis Enrikesas).

Haičio pirmoji ponia po ankstų trečiadienio rytą surengtos atakos buvo nugabenta į vieną Haičio ligoninę, o vėliau gydymui buvo išskraidinta į Majamį.

Haičio valdžia skelbia, kad pirmosios šalies poros namus užpuolė 26 kolumbiečiai ir du iš Haičio kilę amerikiečiai. Iki šiol jau suimta 17 žmonių, o dar mažiausiai trys yra nukauti. Nedidelė dalis užpuolikų vis dar slapstosi, praneša policija.

Išpuolio motyvai vis dar nėra paviešinti.

„Per akimirką samdiniai įėjo į mano namus ir suvarpė mano vyrą kulkomis ... jam nespėjus pasakyti nė žodžio, – garso įraše sakė Martine Moise. – Aš verkiu, tai tiesa, tačiau negalime leisti šaliai pamesti savo kelio. Negalime leisti, kad jo kraujas ... būtų pralietas veltui.“

Prezidento nužudymas itin sunkioje padėtyje esantį Haitį – skurdžiausią Šiaurės ir Pietų Amerikų šalį – įstūmė į tikrą chaosą. Nepaisant išliekančio didelio netikrumo dėl šalies politinės ateities, tarptautinė bendruomenė šią Karibų valstybę paragino neatsisakyti planų vėliau surengti prezidento ir parlamento rinkimus.

„Aš jūsų nepaliksiu“, – sakė pirmoji ponia.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS