Prancūzija skelbia, kad Rusijos užsienio reikalų ministras penktadienį lankysis Paryžiuje | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJA SKELBIA, KAD RUSIJOS UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRAS PENKTADIENĮ LANKYSIS PARYŽIUJE

Rusijos užsienio reikalų ministras penktadienį Paryžiuje susitiks su savo kolega prancūzu Jeanu Yves'u Le Drianu, kad padėtų pagrindus svarstomam JAV prezidento Joe Bideno ir Rusijos lyderio Vladimiro Putino viršūnių susitikimui, pirmadienį pranešė Prancūzijos užsienio reikalų ministerija.

Sergejus Lavrovas sutiko susitikti „surengti parengiamąsias konsultacijas viršūnių susitikimui, dėl kurio iš principo susitarta“ per V.Putino ir Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono pokalbį telefonu sekmadienį, sakoma ministerijos pranešime.

Sekmadienį E. Macronas du kartus kalbėjosi su V. Putinu ir vieną kartą su J. Bidenu, siekdamas tarpininkauti viršūnių susitikimui, o paskui pareiškė, kad abu „iš principo“ sutiko susitikti.

Baltieji rūmai pareiškė, kad toks susitikimas galėtų įvykti, jei Rusija neįsiverš į Ukrainą. Tada Kremlius kalbas apie viršūnių susitikimą apibūdino kaip per ankstyvas ir sakė, kad nėra jokių konkrečių planų.

„Dabar prezidentas V. Putinas turi padaryti savo pasirinkimą“, ar eiti toliau, pirmadienį žurnalistams sakė Prancūzijos prezidento pareigūnas, prašęs neskelbti jo pavardės.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS