Prancūzija smarkiai išplėtė prieigą prie vakcinų nuo COVID-19 | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJA SMARKIAI IŠPLĖTĖ PRIEIGĄ PRIE VAKCINŲ NUO COVID-19

Prancūzija spartina savo skiepijimo nuo COVID-19 kampaniją.

Nuo trečiadienio užsiregistruoti skiepams galės visi suaugę gyventojai, tai bus leidžiama daryti, kol pasibaigs vakcinų atsargos, ketvirtadienį per naujo skiepijimo centro Paryžiuje atidarymą paskelbė prezidentas Emmanuelis Macronas.

Pagal naująją tvarką, žmonės internete galės patikrinti, ar po ankstesnės dienos liko nepanaudotų vakcinos dozių netoli jų gyvenamosios vietos ir ar yra laisvų vietų procedūrai, teigė E. Macronas. Jei į abu klausimus atsakymas bus teigiamas, žmonės galės užsiregistruoti skiepui, nepaisant jų amžiaus.

Tai yra „gana neįprastas metodas“, tačiau negalima iššvaistyti nė vienos vakcinos dozės, teigė prezidentas.

E. Macronas taip pat paskelbė, kad nuo pirmadienio bus atverta visų vyresnių nei 50 m. žmonių registracija skiepams. Šalis anksčiau skelbė, kad ši amžiaus grupė galės pradėti skiepytis nuo gegužės 15 d.

Prancūzijoje iki šios dienos bent vieną skiepo dozę gavo ketvirtadalis populiacijos.

E. Macronas dar praėjusią savaitę paskelbė apie šalyje galiojančių suvaržymų švelninimą – nuo gegužės vidurio bus galima atidaryti parduotuves, restoranų lauko terasas ir kultūros įstaigas.

Nuo šios savaitės pradžios taip pat atšaukta taisyklė, neleidusi gyventojams nutolti nuo savo namų didesniu kaip 10 km atstumu.

Naujausiais duomenimis, septynių dienų sergamumas šioje šalyje siekia 224 atvejus 100 tūkst. gyventojų. Šis rodiklis Prancūzijoje stabiliai mažėja pastarąsias kelias savaites.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS