Prancūzijoje apie 9 mln. žmonių gaus čekius maisto produktams | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOJE APIE 9 MLN. ŽMONIŲ GAUS ČEKIUS MAISTO PRODUKTAMS

Prancūzijos vyriausybė ketina dalyti čekius maisto produktams. Juos gaus apie 9 mln. prancūzų, kurių pajamos yra mažiausios.

Tai trečiadienį televizijos kanalui BFM pareiškė oficiali ministrų kabineto atstovė, valstybės sekretorė Olivia Grégoire.

„Mes norime suteikti skubią pagalbą žmonėms, kad jie galėtų apsirūpinti maisto produktais. Namų ūkiui skiriama 100 eurų ir papildomai 50 eurų – vaikui. Ši priemonė palies maždaug 9 mln. žmonių“, - sakė vyriausybės atstovė.

O. Grégoire patikslino, kad ši pagalba bus suteikta „mažiausias pajamas gaunantiems namų ūkiams“. Ji taip pat priminė, kad liepos 6 d. vyriausybė pristatys įstatymo projektą dėl prancūzų perkamosios galios apsaugos, kuriame, be kita ko, bus numatyta „įvesti specializuotus čekius aukštos kokybės vietiniams maisto produktams įsigyti“.

Prancūzijos ministrė pirmininkė Élisabeth Borne pareiškė, kad vienas iš jos prioritetų yra apsaugoti gyventojų perkamąją galią didėjančios infliacijos sąlygomis.

Anksčiau Nacionalinis statistikos ir ekonomikos tyrimų institutas (Insee) pranešė, kad šį pavasarį infliacija Prancūzijoje pasiekė devintojo dešimtmečio vidurio lygį. Naujas infliacijos šuolis yra paslaugų ir maisto produktų brangimo padarinys.

Prancūzijoje gyvena apie 67 mln. žmonių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

dali

Čia keistas signalas!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS