Prancūzijoje, Ispanijoje ir Berlyne tūkstančiai žmonių dalyvavo Darbo dienos eitynėse | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOJE, ISPANIJOJE IR BERLYNE TŪKSTANČIAI ŽMONIŲ DALYVAVO DARBO DIENOS EITYNĖSE

Tūkstančiai žmonių nepaisydami COVID-19 pandemijos šeštadienį Prancūzijoje, Ispanijoje ir Berlyne surengė Tarptautinės darbo dienos demonstracijas, policijai teko panaudoti ašarines dujas.

Šaltinis policijoje naujienų agentūrai AFP sakė, kad juodai vilkėję kraštutinių kairiųjų protestuotojai kelis kartus pamėgino sutrukdyti profesinių sąjungų vadovaujamoms eitynėms ​​Prancūzijos sostinėje, kur policija sulaikė 46 asmenis.

Kai kurie protestuotojai daužė bankų skyrių langus, padegė kelias šiukšliadėžes ir mėtė daiktus į policiją, kuri atsakė ašarinių dujų salvėmis ir garsinėmis granatomis.

Paryžiuje buvo dislokuota apie 5 tūkst. policijos pareigūnų, nurodė šaltinis policijoje.

Profesinė sąjunga CGT pranešė, kad visoje šalyje buvo suplanuota beveik trys šimtai Darbo dienos protestų. Vėliau ji nurodė, kad protestuose dalyvavo 170 tūkst. žmonių, įskaitant 25 tūkst. protestuotojų sostinėje.

Prancūzijos vidaus reikalų ministerija nurodė, kad protestuose dalyvavo 106 tūkst., įskaitant 17 tūkst. Paryžiuje.

Protestuotojai nešė plakatus su įvairiais šūkiais, pradedant raginimais panaikinti naktinę komendanto valandą, įvestą siekiant apriboti koronaviruso plitimą, ir baigiant reikalavimais stabdyti su nedarbu susijusias reformas, turinčias įsigalioti liepos mėnesį.

Akmenys ir buteliai

Tuo metu Berlyne, kur atsiliepdama į kairiųjų ir kraštutinių kairiųjų grupių kvietimą susirinko apie 5 tūkst. žmonių minia, policija reaguodama į akmenų ir butelių krušą sulaikė kelis protestuotojos ir panaudojo ašarines dujas.

Organizatoriai teigė, kad dalyvauti eitynėse susirinko apie 20 tūkst. žmonių.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad maždaug 23 val. Lietuvos laiku padėtis nurimo. Kiek anksčiau sostinės policija tviteryje paskelbė esanti pasirengusi panaudoti vandens patranką, kad užgesintų padegtus medinius padėklus ir apsaugotų netoliese stovėjusius automobilius.

Berlyne, kur buvo numatyta surengti daugiau nei dvidešimt mitingų, susijusių su didėjančiomis nuomos kainomis, Vokietijos imigracijos politika ir nepritarimu dėl koronaviruso įvestoms ribojamosioms priemonėms, buvo dislokuota maždaug 5,6 tūkst. policijos pareigūnų.

Į pirmąsias nuo pandemijos pradžios Darbo dienos demonstracijas tūkstančiai žmonių susirinko ir daugiau nei 70-yje Ispanijos miestų.

Dėvėdami kaukes ir laikydamiesi socialinio atstumo, demonstrantai žygiavo gatvėmis mojuodami vėliavomis, nors daugelyje vietų buvo apribotas dalyvių skaičius, siekiant užtikrinti kovos su COVID-19 priemonių laikymąsi.

Pagrindinėje demonstracijoje Madride, kuri prasidėjo vidurdienį, dalyvavo tik 1 tūkst. žmonių.

Eitynėse dalyvavo septyni vyriausybės ministrai, įskaitant darbo ministrę Yolandą Diaz (Jolandą Dias), taip pat trijų kairiųjų partijų, dalyvausiančių antradienį vyksiančiuose regioniniuose rinkimuose Madride, atstovai.

Mitinge profesinės sąjungos UGT lyderis Pepe Alvarezas (Pepė Alvaresas) bei profesinės sąjungos CCOO vadovas Unai Sordo (Unajus Sordas) ragino vyriausybę laikytis dėl pandemijos atidėtų įsipareigojimų, tokių kaip planai atšaukti prieštaringai vertinamą darbo reformą, padidinti minimalų atlyginimą ir patvirtinti įstatymą dėl vienodo darbo užmokesčio.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS