Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų partija parems vyriausybės imigracijos įstatymo projektą | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOS KRAŠTUTINIŲ DEŠINIŲJŲ PARTIJA PAREMS VYRIAUSYBĖS IMIGRACIJOS ĮSTATYMO PROJEKTĄ

  • 1

Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų „Nacionalinis susivienijimas“ (Rassemblement national, RN) parems prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) vyriausybės įstatymo projektą, kuriuo sugriežtinamos imigracijos taisyklės, antradienį paskelbė partijos lyderė Marine Le Pen (Marin Le Pen).

Taip smarkiai išaugo tikimybė, jog šis įstatymas bus priimtas parlamente.

„Galime pasidžiaugti ideologine pažanga, ideologine pergale net ir „Nacionaliniam susivienijimui“, nes dabar tai įtvirtinta įstatyme kaip nacionalinis prioritetas“, – sakė triskart į prezidentus kandidatavusi M. Le Pen.

Jos partija anksčiau teigė, kad balsuos prieš įstatymo projektą arba susilaikys.

M. Le Pen, kuri šiuo metu vadovauja RN parlamentarų frakcijai, bet, kaip manoma, 2027 metais vėl sieks prezidento posto, teisės aktą apibūdino kaip imigracijos sąlygų sugriežtinimą.

Jos pareiškimas buvo paskelbtas po to, kai aukštųjų rūmų senatorių ir žemųjų rūmų Nacionalinės Asamblėjos narių komisija susitarė dėl naujo teksto įstatymo projektui, kuris praėjusią savaitę Nacionalinėje Asamblėjoje buvo atmestas be diskusijų. Tai sudavė didelį smūgį E. Macronui.

„Parlamentas pasiekė susitarimą dėl imigracijos [įstatymo] teksto“, – socialiniame tinkle „X“ parašė vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas (Žeraldas Darmanenas).

Tikimasi, kad teisės aktas bus patvirtintas antradienį vakare Senate, o vėliau ir Nacionalinėje Asamblėjoje.

Be „Nacionalinio susivienijimo“ ir centristų, kuriuos telkia E. Macrono partija „Atgimimas“ (Renaissance), įstatymo projektui pritars ir dešinieji respublikonai.

Kairieji su siaubu reaguoja į galimybę priimti šį teisės aktą, o Nacionalinės Asamblėjos socialistų įstatymų leidėjų lyderis Borisas Vallaud (Borisas Valo) pavadino jį gėdinga vyriausybės akimirka.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kaip suprasti

12- 08 d. straipsnyje Delfyje paskelbta, kad kovo menesi bus nuteista uz ES lesu pasisavinima ir t.t.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS