Prancūzijos teismas tars galutinį žodį dėl pensijų reformos | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOS TEISMAS TARS GALUTINĮ ŽODĮ DĖL PENSIJŲ REFORMOS

Prancūzijos aukščiausiasis konstitucinis teismas penktadienį spręs, ar po kelis mėnesius trukusių protestų pritarti šalies prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) itin nepopuliariai pensijų pertvarkai.

Dėl savo pensijų reformos, kurios pagrindinė priemonė yra padidinti pensinį amžių nuo 62 iki 64 metų, 45-erių centristų lyderis susiduria su didele vidaus krize.

Po to, kai E. Macrono mažumos vyriausybė nepaisydama visuomenės nuomonės ir parlamento pasinaudojo prieštaringai vertinamais vykdomosios valdžios įgaliojimais, kad kovo pabaigoje be balsavimo priimtų teisės aktą, kai kurios demonstracijos virto smurtinėmis.

Konstitucinės tarybos pritarimas yra paskutinė kliūtis, kad E. Macronas galėtų pasirašyti įstatymą ir užtikrinti, kad pakeitimai būtų įgyvendinti iki metų pabaigos.

Tačiau profsąjungos ir opozicijos įstatymų leidėjai tikisi, kad reforma, kurią Prancūzijos vadovas praėjusiais metais laikė savo perrinkimo antrai kadencijai kampanijos pagrindu, bus atmesta.

Šalies vidaus reikalų ministerijos duomenimis, ketvirtadienį, paskutinę profsąjungų organizuotą demonstracijų dieną prieš lemiamą teismo sprendimą, visoje šalyje į gatves išėjo apie 380 tūkst. žmonių.

Tačiau jų buvo gerokai mažiau nei, jos teigimu, beveik 1,3 mln. susirinkusių mitinguotojų per patį protestų įkarštį kovo mėnesį.

Pastarosiomis savaitėmis judėjimas susilpnėjo – panašu, kad žmonės vis labiau praranda ryžtą aukoti darbo užmokestį, kad galėtų streikuoti ar dalyvauti mitinge.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

O kada ?

O kada Lietuvos Konstitucinis Teismas tars galutinį žodį dėl II pakopos pensijų kaipimo Vergijos ?? KADA ???

Lile

Pas mus jau senai dabartiniai gime 1960 61 turi dirbt iki 65 ,po 40 45 metus kad gaut kokius 400 ar 500 pensijos,Kubilius su koncervais pirmi pradtume dar kitos europos salys nebuvo prieme istatymo,o zmones virsta 62 64 jau mirsta,liks tie pinigeliai ju anukeliams

SUSIJUSIOS NAUJIENOS