Prancūzijos valdoje Majote griaunamas didžiulis lūšnynas | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOS VALDOJE MAJOTE GRIAUNAMAS DIDŽIULIS LŪŠNYNAS

Prancūzijos valdoje Majote Komorų salose Indijos vandenyne pareigūnai pirmadienį pradėjo griauti namus dideliame lūšnyne, vykdydama operaciją prieš netinkamą būstą ir nelegalią migraciją, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistai.

Prancūzija nuo balandžio Majoto saloje – skurdžiausiame šalies departamente – dislokavo šimtus policijos pareigūnų ir žandarų, kad parengtų svarbią saugumo priemonę, pavadintą operacija „Wuambushu“ (vietos kalba – „Susigrąžinimas“).

Pirmadienį apie 7 val. 30 min. ryto (ir Lietuvos  laiku) lūšnyne, esančiame Mažikavo rajone, ekskavatoriai pradėjo griauti iš skardos lakštų pastatytus namelius.

AFP žurnalistai pranešė, kad žandarai su laužtuvais patekdavo į namus patikrinti, ar nieko nėra viduje, buvo nutraukiamas elektros ir vandens tiekimas.

Operacija truks visą savaitę, žurnalistams sakė už nelegalių būstų skaičiaus mažinimą atsakinga vietos pareigūnė Psylvia Dewas (Psilvija Devas).

Iš maždaug 1 000 Majoto saloje numatytų sunaikinti namų, neatitinkančių reikalavimų, bus nugriauti maždaug 135.

Iš pradžių planuota, kad lūšnynas bus nugriautas balandžio 25 dieną, tačiau teismo sprendimu jo griovimas buvo sustabdytas. Vėliau priimti du teisiniai sprendimai leido Prancūzijos valstybei tęsti griovimo darbus.

Asociacijos pasmerkė „Wuambushu“ kaip brutalią priemonę, pažeidžiančią migrantų teises, tačiau vietos išrinkti pareigūnai ir daugelis gyventojų ją palaikė.

Operacija iš pradžių sukėlė jaunimo ir saugumo pajėgų susirėmimus Majote ir pakurstė politinę įtampą su Komorais, nes dauguma nelegalių migrantų į Prancūzijos valdą atvyksta iš šios kaimyninės valstybės.

Iš maždaug 350 000 Majoto gyventojų pusė neturi Prancūzijos pilietybės.

 

GALERIJA

  • Prancūzijos valdoje Majote griaunamas didžiulis lūšnynas
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

statistika... tuoj i europa paduos migrantu

pasakykim labai aciu zandarams griovejams...

demokratija... laisve... pilieciu gerove...

lygiai kaip aferistu geroves salyje.... nesumokejai valdzios mafijai ir tave suvers sugriaus sunaikins tavo proteviu paminklus nuvers herbus nuo tiltu nuples ir priduos i metalo skupke... nu tiesiog viskas daroma gyventoju gerovei...viskas jusu patogumuj...avytes valio !!! i toliau rinkit vilkus, erkes ,vampyrus i valdzia...

Anonimas

Tikriausiai pastatys naujus namus. Ir priveš ukrainos driskių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS