Prancūzų ministrė: Prancūzija sutiko tiekti Armėnijai karinę įrangą | KaunoDiena.lt

PRANCŪZŲ MINISTRĖ: PRANCŪZIJA SUTIKO TIEKTI ARMĖNIJAI KARINĘ ĮRANGĄ

  • 1

Prancūzijos užsienio reikalų ministrė Catherine Colonna (Katrin Kolona) antradienį lankydamasi Armėnijoje sakė, kad Paryžius sutiko tiekti karinę įrangą šiai nedidelei Pietų Kaukazo valstybei.

C. Colonna atvyko į Armėniją po to, kai praėjusį mėnesį Azerbaidžanas per žaibišką puolimą susigrąžino separatistinio Kalnų Karabacho regiono kontrolę.

„Prancūzija sutiko sudaryti būsimas sutartis su Armėnija, sudarysiančias sąlygas tiekti Armėnijai karinę įrangą, kad ji galėtų užtikrinti savo gynybą“, – po derybų, kuriose aptarė saugumo ir gynybos klausimus, žurnalistams sakė C. Colonna.

Prancūzijos vyriausioji diplomatė nesutiko pateikti daugiau informacijos.

„Negaliu pateikti daug detalių. Galiu pasakyti tik tai, kad yra dalykų, dėl kurių Armėnija ir Prancūzija jau susitarė ir kurie yra vykdomi“, – sakė ji.

„Yra antra kategorija dalykų, kuriuos galime daryti su Armėnija“, – nurodė ji ir pažymėjo, kad abi šalys nesiekia eskalacijos regione.

Prancūzija, kurioje gyvena didelė armėnų diaspora, tradiciškai padėdavo tarpininkauti dešimtmečius trukusiame Armėnijos ir Azerbaidžano teritoriniame ginče dėl Kalnų Karabacho.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Šaunuoliai Prancūzai !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS