Prancūzų policija tiria prieš karą pasisakiusios rusų žurnalistės galimą apnuodijimą | KaunoDiena.lt

PRANCŪZŲ POLICIJA TIRIA PRIEŠ KARĄ PASISAKIUSIOS RUSŲ ŽURNALISTĖS GALIMĄ APNUODIJIMĄ

  • 0

Prancūzų prokurorai ketvirtadienį ėmėsi tirti rusų žurnalistės, kuri per tiesioginę Rusijos televizijos transliaciją pasmerkė karą Ukrainoje ir turėjo bėgti iš šalies, įtariamą apnuodijimą.

Marina Ovsianikova paskambino gelbėtojams ir buvo hospitalizuota, kai staiga pasijuto blogai išeidama iš savo buto Paryžiuje. Ji sako įtarianti, kad buvo apnuodyta, nurodė Paryžiaus prokuratūra.

Policija tikrina jos butą, atliekamas tyrimas, sakoma prokuratūros pranešime.

Nevyriausybinė organizacija „Žurnalistai be sienų“ (RSF), padėjusi M. Ovsianikovai pabėgti iš Rusijos ir apsigyventi Prancūzijoje, sakė, kad po to, kai ji kreipėsi į medikus, šalia jos yra organizacijos komanda, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

Anksčiau šį mėnesį Rusijos teismas už akių skyrė pusdevintų metų įkalinimo bausmę M. Ovsianikovai. Ji buvo pripažinta kalta esą melagingos informacijos apie Rusijos ginkluotąsias pajėgas skleidimu.

45-erių M. Ovsianikova, tuomet valstybinės televizijos „Pervyj kanal“ redaktorė, išgarsėjo pernai kovą dėl tiesioginiame eteryje, per žiūrimiausią vakaro žinių laidą „Vremia“, surengtos protesto akcijos prieš Vladimiro Putino pradėtą karą Ukrainoje. Ji įsiveržė į studiją, laikydama plakatą su anglišku užrašu „No War“ („Karui – ne“).

Po to ji metė darbą, išvyko iš Rusijos ir kelis mėnesius dirbo Vokietijoje. Tačiau po to grįžo į Rusiją ir toliau dalyvavo antikarinėse akcijose. Ji tris kartus buvo nubausta pagal straipsnį dėl kariuomenės „diskreditavimo“, skelbia nepriklausoma Rusijos naujienų svetainė „Mediazona“.

2022 metų rugpjūtį jai buvo iškelta baudžiamoji byla „dėl melagienų“ – dėl plakato, kuriame buvo pateikta informacija apie Ukrainoje nužudytų vaikų skaičių. M. Ovsianikovai buvo skirtas namų areštas, tačiau ji su 11-mete dukra pabėgo į Prancūziją.

Gairės: Prancūzijos policija, rusų žurnalistė, pasisakė prie karą, apnuodijimas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS