Prancūzų tyrėjas: „trampizmas“ tapo nauja srove Vakarų politikoje | KaunoDiena.lt

PRANCŪZŲ TYRĖJAS: „TRAMPIZMAS“ TAPO NAUJA SROVE VAKARŲ POLITIKOJE

  • 1

Vakarų valstybių politikoje susiformavo nauja politinė kryptis, kurią galima apibūdinti kaip „trampizmą“, antradienį pareiškė Prancūzijos tarptautinių santykių instituto vykdomasis pirmininkas Thierry de Montbrialis (Tjeri de Monbrialis).

Tyrėjas aiškino, kad šios srovės nesieja su JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) asmeninėmis ypatybėmis.

„Trumpo fenomeną lemia jo ekscentriškumas. Turime skirti Trumpo asmenybę nuo trampizmo kaip politikos krypties“, - sakė Th. de Montbrialis, skaitydamas pranešimą Maskvoje veikiančiame Pasaulio ekonomikos ir tarptautinių santykių institute (IMEMO).

Jis šią kryptį supranta „ne kaip izoliacionizmo tendenciją, o polinkį siauriau apibrėžti nacionalinių interesų sąvoką“.

Th. de Montbrialio nuomone, šiuo metu „amerikiečiai savo interesus suvokia kitaip negu anksčiau, kai juos išplėsdavo visam pasauliui. Tai JAV vadino indėliu į taikos plėtrą, bet šis indėlis sukurdavo galimybių susidaryti pavojingoms situacijoms.“

Tyrėjas pridūrė, kad „trampizmas kelia grėsmę Europos Sąjungos egzistavimui; tai gali sukelti ES subyrėjimo riziką“.

„Trumpas dėl savo paniekos pasaulinei karinei-strateginei ir ekonomikos tvarkai bei atitinkamoms pasaulinėms institucijoms bei jų ignoravimo trumpuoju laikotarpiu gali užsitikrinti vienokių ar kitokių privalumų. Tačiau ilguoju laikotarpiu jis visiems ruošia tikrą bombą“, – perspėjo Th. de Montbrialis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taip

masonai vykdo sionizmo politika o Trampa /isrinko/ Jeruzales grazinimui o dabar jau nereikalingas tai puola kaip sunes nes jis jau ju neklauso o pentagonas tyli tik RTVi varo propoganda visais kanalais tai liuminatu pagr. ruporas .........

SUSIJUSIOS NAUJIENOS