Premjeras: Latvija balandžio pradžioje bus pasirengusi masinei gyventojų vakcinacijai | KaunoDiena.lt

PREMJERAS: LATVIJA BALANDŽIO PRADŽIOJE BUS PASIRENGUSI MASINEI GYVENTOJŲ VAKCINACIJAI

Latvija bus pasirengusi operatyviai masinei gyventojų vakcinacijai balandžio pradžioje, kai planuojama gauti daug vakcinų nuo koronaviruso dozių. Tai trečiadienį pareiškė šalies ministras pirmininkas Krišjanis Karinis.

„Artėja balandis, kai bus atgabentas didelis kiekis vakcinų nuo COVID-19“, – sakė žurnalistams vyriausybės vadovas po susitikimo su Latvijos prezidentu Egilu Levitu. Anot K. Karinio, ministrų kabinetas išklausė Sveikatos apsaugos ministerijos ataskaitą apie pasirengimą masinei vakcinacijai, taip pat ir apie tai, kur bus steigiami dideli vakcinacijos centrai.

„Mums svarbu, kad šie dideli centrai būtų pasirengę iki balandžio pradžios ir šalis su paruošta infrastruktūra lauktų vakcinų“, – pabrėžė premjeras, pridurdamas, kad išeitis iš krizės yra masinė vakcinacija, ir šalis to siekia.

Latvijoje pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis buvo užfiksuotas praėjusių metų kovo 2 d. Iki šiol COVID-19 jau diagnozuotas 91 636 šalies gyventojams, mirė 1 726 infekuotieji.

Šalyje bent jau iki balandžio 6 d. galios nepaprastoji padėtis.

Vakcinacija nuo koronaviruso Latvijoje prasidėjo praėjusių metų gruodžio 28 d. Nuo to laiko vieną preparato dozę gavo 68 111 žmonių, dvi – 18 053. Šalyje planuojama iki vasaros pabaigos paskiepyti ne mažiau kaip 70 proc. suaugusių gyventojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS