Premjeras: pirmalaikiai parlamento rinkimai Armėnijoje privalo būti surengti šiemet | KaunoDiena.lt

PREMJERAS: PIRMALAIKIAI PARLAMENTO RINKIMAI ARMĖNIJOJE PRIVALO BŪTI SURENGTI ŠIEMET

  • 0

Armėnijos premjeras Nikolas Pašinianas pirmadienį pareiškė, kad pirmalaikiai parlamento rinkimai šalyje privalo būti surengti iki šių metų pabaigos.

„Šiandien įvyko pirmas susitikimas dėl pirmalaikių rinkimų su (eksprezideto Seržo Sargsiano) Respublikonų partijos atstovu. Susitarėme, kad bus pradėtas derybų procesas“, – sakė premjeras po susitikimo su Respublikonų partijos parlamentinės frakcijos pirmininku Vagramu Bagdasarianu.

„Manome, kad rinkimai turi būti surengti kaip galima greičiau. Pavyzdžiui, per artimiausius du ar tris mėnesius“, – teigė N. Pašinianas.

Pasak premjero, paleisti parlamentą ir paskelbti pirmalaikius rinkimus būtų galima pakeitus konstituciją.

„Tačiau yra ir kitas variantas: pasirašome susitarimą, kad premjeras atsistatydina, politinės jėgos nekelia savo kandidatų į premjero postą (...) ir paskelbiame rinkimus. Abu variantai yra rizikingi ir turi būti aptarti“, – sakė N. Pašinianas.

Premjeras atmetė galimybę, kad užuot rengus pirmalaikius rinkimus 2022 metais vyktų eiliniai rinkimai į parlamentą.

„Respublikonai skelbia, kad rinkimai privalo būti surengti 2022-aisiais. Tai – nekonstruktyvus požiūris. Politiniai procesai šalyje rodo, kad svarbiausiu klausimu piliečiams tapo pirmalaikiai rinkimai. Be jų nebus išspręstas joks kitas klausimas“, – tvirtino N. Pašinianas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS