Į eilę pamatyti karalienę stojo ir mama su kūdikiu: niekam nesakiau, nes galvotų, kad išprotėjau | KaunoDiena.lt

Į EILĘ PAMATYTI KARALIENĘ STOJO IR MAMA SU KŪDIKIU: NIEKAM NESAKIAU, NES GALVOTŲ, KAD IŠPROTĖJAU

  • 8

Velionės karalienės Elžbietos II karstą užvakar į Vestminterio salę Londone iškilmingai atlydėjo karališkieji asmenys: nuo naujojo karaliaus Čarzlo III iki sosto paveldėtojų bei jų antrųjų pusių, pasakojama LNK reportaže.

Atsisveikino ir politikai, įstatymų leidėjai. Dabar dar tris paras su monarche atsisveikinti gali visi, kas nori. Eina ir paprasti britai, ir policininkai.

Nors karalienės palydėtuvės anapilin suplanuotos iki smulkmenų, incidentų vis tiek neišvengta. Netikėtai susmuko prie karsto budėjęs gvardietis. Jam nualpus procesiją teko pristabdyti.

Temzės upės pietiniame krante nusidriekė kelių kilometrų ilgio eilės. Monarchės gedintieji laukia, kada galės patekti į salę.

Viena mama į eilę stojo su trijų mėnesių kūdikiu. Nebijojo, kad jai gali tekti laukti keturias ar net septynias valandas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Nesakiau nei šeimai, nei draugams, nes jie pagalvotų, kad aš išprotėjau atsinešdama vaiką. Bet tai – vienintelė proga, nes karalienės nebeturėsime“, – sakė moteris.

Atsisveikinti su ilgamete valdove monarchijos gerbėjai atvyksta net iš svetur: Prancūzijos ir net Malaizijos.

„Aš jauna, bet ji man buvo ir pagarbos, ir senų laikų simbolis. Ji – daug patyrusi ledi, stoviu čia nuo 9 val. Man buvo labai svarbu paskutinį kartą atiduoti jai pagarbą“, – kalbėjo prancūzė.

Karalienės Elžbietos II karstas pasiekė Bakingamo rūmus

Scanpix nuotr.

„Esu iš Malaizijos. Ji visada buvo ir rodė mums moralės gaires, ji – viena priežasčių, kodėl atvykau į šią šalį. Iš tiesų net nežinojau, kiek daug ji man reiškė“, – pasakojo vyras.

Elžbietos II valstybinės laidotuvės vyks rugsėjo 19 dieną, pirmadienį. Karalystėje ta diena paskelbta nedarbo.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

...kiek gali tampyti ta mirusios kuna? ...neleistinas ziaurumas.....ramybe ,ramybe mirusios kunui.... pasibaisetina pompastika!!

Liūdesys

"Eina ir paprasti žmonės, ir policininkai"- tai ir viskas, ką reikia žinoti apie KD "žurnalisto, apžvalgininko, publicisto" lygį. KD sparčiai vejasi jokios kritikos nebeišlaikantį geltonąjį rytą ( nesinori rašyt " Lietuvos", su Lietuva tas mėšlas mažai turi ką bendro).

nuomonė

Šaunuoliai žmonės,pagarba jiems,kokia kultūra,mentalitetas,kokios tradicijos,kaip išlaikomos.Pavydas ima žiūrint,didžiausia pagarba jiems.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS