Prie JAV Kapitolijaus sugriežtintas saugumas, žvalgybai aptikus naujos atakos sąmokslą | KaunoDiena.lt

PRIE JAV KAPITOLIJAUS SUGRIEŽTINTAS SAUGUMAS, ŽVALGYBAI APTIKUS NAUJOS ATAKOS SĄMOKSLĄ

Prie JAV Kapitolijaus ketvirtadienį sugriežtintas saugumas, Nacionalinės gvardijos nariams ir policininkams budriai stebint didžiule juoda tvora aptvertą teritoriją, apjuosusią pačius rūmus ir keletą netoliese esančių pastatų.

Vieną šilčiausių šios savaitės dieną Nacionalinė alėja buvo beveik tuščia: ten buvo pastebėta tik bėgikų, žurnalistų ir keli turistai, mėginę nufotografuoti Kapitolijų per tvorą.

Anot Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi (Nensi Pelousi), Kapitolijų saugančios gvardiečių pajėgos turi būti dislokuotos kiek reikės, kilus naujai grėsmei, kad į kompleksą gali būti mėginama įsiveržti.

Teisėsaugos pareigūnai budriai stebi padėtį, žvalgybai aptikus vienos sukarintos grupės „numanomą sąmokslą“ vėl nusiaubti Kapitolijų, praėjus vos dviem mėnesiams po sausio 6 dienos riaušių, pareikalavusių penkių žmonių gyvybių.

Panašu, kad nauja grėsmė yra susijusi su vadinamąja „QAnon“ sąmokslo teorija, jog buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ketvirtadienį sugrįš į valdžią.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS