Prie JK parlamento demonstraciją surengė viršutinių drabužių nevilkinčios moterys | KaunoDiena.lt

PRIE JK PARLAMENTO DEMONSTRACIJĄ SURENGĖ VIRŠUTINIŲ DRABUŽIŲ NEVILKINČIOS MOTERYS

Viršutinių draužių nevilkinčios klimato aktyvistės iš „Extinction Rebellion“ grupės ketvirtadienį prisirakino prie Didžiosios Britanijos parlamento vartų, siekdamos parodyti „nuogą tiesą“ apie klimato kaitą.

Moterys dėvėjo veido kaukes su užrašais „4 laipsniai Celsijaus“ ir ant jų krūtinių buvo užrašyti žodžiai „badas“, „perkėlimas“ ir „smurtas“. Taip siekta pateikti perspėjimą dėl padarinių, kuriuos netrukus sukels nepaliaujamai didėjanti pasaulinė temperatūra.

„Negali pakelti tiesos?“ – toks klausimas, adresuojamas Parlamento aikštėje vaikštantiems įstatymų leidėjams, buvo užrašytas ant vieno jų laikytų plakatų.

Policijos pareigūnai vėliau nuėmė spynas, kuriomis moterų kaklai buvo pritvirtinti prie turėklų, ir demonstrantes išsivežė.

Tai buvo paskutinė „Extinction Rebellion“ 10 dienų trukmės protestų serijos demonstracija. Vieno anksčiau vykusio protesto metu buvo blokuojami keliai kai kurių spaustuvių link ir sutrikdytas tokių laikraščių, kaip Ruperto Murdocho „The Times“ ir „The Sun“, pristatymas.

Viena protestuotoja Sarah Mintram pateikė pranešimą ministrui pirmininkui Borisui Johnsonui: „Kodėl Borisas (Johnsonas), jo vyriausybė ir (Ruperto) Murdocho žiniasklaidos imperija nekreipia dėmesio į didžiausią kada nors gyvybei kilusią grėsmę?“

„Tai – nuoga tiesa. Kodėl jiems tai nerūpi?“ – klausė protestuotoja.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS