Pristatė alternatyvą A. Merkel ir E. Macrono ekonomikos gelbėjimo planui | KaunoDiena.lt

PRISTATĖ ALTERNATYVĄ A. MERKEL IR E. MACRONO EKONOMIKOS GELBĖJIMO PLANUI

Austrija, Švedija, Danija ir Nyderlandai pristatė alternatyvą Prancūzijos–Vokietijos Europos ekononomikos gelbėjimo planui.

Atsakingą fiskalinę politiką vykdančios keturios šalys siūlo steigti unikalų skubios ekonominės pagalbos fondą ES ekonomikai stiprinti.
 
Ypač svarbu, kad valstybės šią skubią pagalbą teiktų ne ilgiau nei dvejus metus, teigiama šeštadienį paskelbtame Austrijos kanceliarijos pranešime.
 
Pasiūlymo projekte keturios šalys taip pat parodo nesutinkančios su bendra valstybių skola ir ES biudžeto didinimu.
 
Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas neseniai pristatė 500 mlrd. eurų dydžio ekonomikos atgaivinimo po koronaviruso krizės planą.
Pagal šį planą, Europos Komisija imtų paskolas kapitalo rinkose ir paskirstytų surinktas lėšas per ES biudžetą.
 
Dotacijas gautų labiausiai paveiktos valstybės, tokios kaip Ispanija ir Italija, taip pat smarkiai paveikti verslo sektoriai. Kad planą būtų galima įgyvendinti, visos 27 ES valstybės turėtų tam pritarti.
 
Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas ne viename interviu šį planą griežtai kritikavo.
 
„Mes tikrai sutinkame su skubia pagalba dėl koronaviruso krizės, tačiau atmetame bendros paskolos galimybę“, – teigė jis.
 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kęstas

Gieda paukšteliai, gieda ir višta. Sebastianas Kurzas irgi gieda. Tik pinigų neturi. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS