Prognozė: iki rugpjūčio 1-osios – didelis COVID-19 atvejų šuolis | KaunoDiena.lt

PROGNOZĖ: IKI RUGPJŪČIO 1-OSIOS – DIDELIS COVID-19 ATVEJŲ ŠUOLIS

  • 9

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras (ECDC) penktadienį nurodė prognozuojąs, kad iki rugpjūčio 1 dienos Europoje įvyks didelis COVID-19 atvejų šuolis ir bus užfiksuotas penkiagubas infekcijų skaičiaus padidėjimas.

Anot ECDC, prognozuojamas šuolis yra susijęs su iš pradžių Indijoje aptikta itin užkrečiama delta atmaina bei apribojimų švelninimu Europos šalyse.

ECDC savo kassavaitinėje ataskaitoje nurodė, kad teritorijoje, kuri apima Europos Sąjungą (ES), Norvegiją ir Islandiją, rugpjūčio 1 dieną pasibaigsiančią savaitę 100 tūkst. gyventojų teks 420 infekcijos atvejų. Palyginimui, praėjusią savaitę atitinkamas skaičius sudarė 90.

Dar po savaitės minėtas rodiklis jau gali sudaryti 620 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

„Dėl spartaus delta atmainos plitimo tęsis daugelyje šalių stebimas epidemiologinės situacijos blogėjimas“, – sakoma ECDC ataskaitoje. Institucija taip pat nurodė mananti, kad padaugės hospitalizacijų ir mirčių, tačiau šių rodiklių augimas dėl vakcinacijos kampanijų bus lėtesnis.

Šiuo metu hospitalizacijų skaičiai daugelyje šalių išlieka stabilūs, tačiau su COVID-19 siejamų mirčių rodiklis vėl gali viršyti 10 atvejų 1 milijonui gyventojų, palyginti su 6,8 praėjusią savaitę, pažymėjo ECDC.

ECDC teigė 20-yje šalių prognozuojąs atvejų skaičiaus augimą, o dar devyniose – Kipre, Graikijoje, Lietuvoje, Liuksemburge, Maltoje, Nyderlanduose, Portugalijoje, Slovėnijoje ir Ispanijoje – mirčių rodiklių didėjimą.

Nors šie skaičiai tėra prognozės, jie sutampa su lygiu, regėtu per pikus 2020 metų antrojoje pusėje ir 2021 metų balandį, rodo ES agentūros duomenys.

Nuo liepos 5 iki 11 dienos naujų atvejų skaičiai ES išaugo 60 proc. ir didėjo jau antrą savaitę iš eilės. Anot ECDC, tai vyko dėl „nemedikamentinės intervencijos mažėjimo ir didėjančio delta atmainos plitimo“.

Stokholme įsikūrusi agentūra įspėjo, kad delta atmaina iki rugpjūčio pabaigos gali sudaryti 90 proc. naujų infekcijos atvejų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

jau

suplanavo?

LLLLL

Paskelbkite, kiek užsikrėtusių pabėgėlių ir kiek nuo jų užsikrečia...

Jonas

Smegenys išsiplaukite ir baigsis corona.Vemti norisi, kiekvieną dieną rasiniai apie coroną.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS