PSO ragina „Hamas“ paleisti įkaitus, motyvuodama susirūpinimu dėl sveikatos | KaunoDiena.lt

PSO RAGINA „HAMAS“ PALEISTI ĮKAITUS, MOTYVUODAMA SUSIRŪPINIMU DĖL SVEIKATOS

  • 2

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) trečiadienį paragino palestiniečių kovotojų grupuotę „Hamas“ pateikti įrodymų, kad įkaitais laikomi asmenys yra gyvi, ir paragino juos paleisti, motyvuodama susirūpinimu dėl sveikatos.

PSO teigė, kad Tarptautiniam Raudonojo Kryžiaus komitetui taip pat turėtų būti leista suteikti skubią medicininę pagalbą, kad būtų išsiaiškinta įkaitų sveikatos būklė. Organizacija pridūrė, kad yra pasirengusi suteikti visą būtiną medicininę paramą.

„Reikia, kad įkaitų pagrobėjai skubiai pateiktų [įkaitų] gyvybės ženklus, įrodymus, kad jiems buvo suteikta sveikatos priežiūra, ir nedelsiant paleistų visus pagrobtuosius dėl humanitarinių ir sveikatos priežasčių“, – išplatintame pareiškime teigė PSO vadovas PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas (Tedrosas Adhanomas Gebrejesusas).

„Daugelis įkaitų, įskaitant vaikus, moteris ir pagyvenusius žmones, turi sveikatos sutrikimų, kuriuos reikia skubiai ir ilgai prižiūrėti ir gydyti. Pagrobtųjų ir jų šeimų patiriama psichikos sveikatos trauma yra didelė, todėl labai svarbi psichosocialinė parama“, – pridūrė jis. 

Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas pridūrė, kad PSO padarys „viską, ką gali, kad paremtų nelaisvėje laikomų asmenų sveikatos ir humanitarinius poreikius“.

„Visi civiliai gyventojai, kenčiantys nuo šio konflikto, turi būti apsaugoti“, – nurodė PSO vadovas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

Palestiniečių sveikata ir gyvybės nesvarbios?

reikalaut

reik kinijos uz žmoniu žudymus ju uhani sukurtu tam tikslui covidu 19 ,tai ir greit cividas pasibaigtu. PSO tarnaujapinigams kas ja selpia ,tai samburis nieko bendro neturintis su Žmonijos sveikaya ,dykaduoniai .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS