R. Sunakas ragina Vakarus drąsiau konfiskuoti Rusijos turtą: priaugusias palūkanas siųsti Ukrainai | KaunoDiena.lt

R. SUNAKAS RAGINA VAKARUS DRĄSIAU KONFISKUOTI RUSIJOS TURTĄ: PRIAUGUSIAS PALŪKANAS SIŲSTI UKRAINAI

  • 0

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Rishi Sunakas (Rišis Sunakas) sekmadienį paragino Vakarus drąsiau konfiskuoti Rusijos turtą, o jau priaugusias palūkanas už įšaldytą turtą siųsti Ukrainai.

Prasidėjus tretiesiems Maskvos didelio masto invazijos į Ukrainą metams, R. Sunakas sakė, jog Vakarų sąjungininkės privalo eiti toliau su savo sankcijomis. Pasak ministro pirmininko, to reikia siekiant pakirsti Rusijos prezidento Vladimiro Putino įsitikinimą, kad jis paprasčiausiai gali išlaukti.

„Privalome drąsiau konfiskuoti šimtus milijardų įšaldyto Rusijos turto, – straipsnyje laikraštyje „The Sunday Times“ rašė R. Sunakas. – Tai prasideda nuo palūkanų, kurias generuoja šis turtas, milijardų paėmimo ir nusiuntimo Ukrainai.“

O tada su G-7 (Didžiuoju septynetu) privalome surasti teisėtų būdų konfiskuoti patį turtą ir šias lėšas taip pat nusiųsti Ukrainai.

„O tada su G-7 (Didžiuoju septynetu) privalome surasti teisėtų būdų konfiskuoti patį turtą ir šias lėšas taip pat nusiųsti Ukrainai“, – pridūrė jis.

Jo komentaras pasirodė po to, kai G-7 šalių lyderiai šeštadienį pažadėjo išsiaiškinti visus įmanomus kelius, kaip būtų galima panaudojant įšaldytą Rusijos turtą padėti Ukrainai.

G-7 lyderių pareiškime pažymima, kad bet kokie veiksmai turi atitikti atitinkamas šalių teisines sistemas ir tarptautinę teisę.

G-7 patvirtino, kad Rusijos turtas liks įšaldytas, kol Rusija sumokės Ukrainai už padarytą žalą.

Išsivysčiusių ekonomikų grupė taip pat sveikino Europos Sąjungos praėjusį mėnesį sudarytą preliminarų susitarimą dėl pirmo žingsnio siekiant iš šio turto gautą pelną panaudoti Ukrainos atstatymui.

„Skatiname tolesnius žingsnius“ šiuo klausimu, sakė G-7 lyderiai.

Ukrainai reikia kone pusės trilijono dolerių (eurų) atstatymui po Rusijos invazijos, sakoma anksčiau šį mėnesį paskelbtoje bendroje Pasaulio banko, ES, Jungtinių Tautų ir Ukrainos vyriausybės ataskaitoje.

Gairės: Rishi Sunakas, konfiskuoti Rusijos turtą, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS