R. Sunakas V. Zelenskiui: JK tvirtai palaikys Ukrainą | KaunoDiena.lt

R. SUNAKAS V. ZELENSKIUI: JK TVIRTAI PALAIKYS UKRAINĄ

  • 0

Britų ministras pirmininkas Rishi Sunakas (Rišis Sunakas) antradienį paskambinęs Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui pažadėjo, kad Jungtinė Karalystė „ir toliau tvirtai palaikys Ukrainą kovoje su agresija ir okupacija“.

„Ministras pirmininkas nurodė, kad JK toliau teiks karinę ir diplomatinę paramą Ukrainai, įskaitant tolesnį letalinės pagalbos teikimą“, – pokalbio santraukoje teigė Dauningo gatvės atstovas spaudai.

Maskva intensyvina oro atakas prieš Ukrainą, o Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pažadėjo sustiprinti smūgius po precedento neturinčio Ukrainos išpuolio prieš Rusijos Belgorodo miestą.

Per pokalbį R. Sunakas „pareiškė užuojautą visiems ukrainiečiams, žuvusiems ir sužeistiems per barbariškus Rusijos oro smūgius kalėdiniu laikotarpiu“,  sakė Dauningo gatvės atstovas spaudai.

„Ministras pirmininkas sakė, kad Jungtinė Karalystė ir toliau tvirtai palaikys Ukrainą, kovojančią su agresija ir okupacija, 2024 metais ir ateityje“, – teigė jis.

„Vadovai aptarė naujausius konflikto įvykius, įskaitant pažangą Juodojoje jūroje ir Ukrainos oro gynybos, kurią sustiprino JK tiekiamos raketos žemė-oras, sėkmę“, – pridūrė jis.

Praėjusią savaitę JK vyriausybė paskelbė, kad po mirtinų Rusijos smūgių bangos nusiųs Ukrainai apie 200 oro gynybos raketų.

Gynybos ministerijos teigimu, šios raketos papildys JK padovanotas oro gynybos sistemas, galinčias neįtikėtinu tikslumu numušti Rusijos dronus ir raketas.

Gairės: karas Ukrainoje, Ukraina, Jungtinė Karalystė, Volodymyras Zelenskis, Rishi Sunakas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS