R. T. Erdoganas trečią dieną nepasirodys rinkimų kampanijos renginiuose | KaunoDiena.lt

R. T. ERDOGANAS TREČIĄ DIENĄ NEPASIRODYS RINKIMŲ KAMPANIJOS RENGINIUOSE

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) dėl žarnyno infekcijos penktadienį trečią dieną atšaukė savo pasirodymus rinkimų kampanijos renginiuose.

Du dešimtmečius Turkiją valdantis R. T. Erdoganas gegužės 14 dieną Turkijoje vyksiančiuose rinkimuose sieks trečios prezidento kadencijos. Jis turėjo dalyvauti tilto atidaryme ir politiniame mitinge pietiniame Adanos mieste, tačiau jo tvarkaraštis pasikeitė ir jis tilto atidarymo ceremonijoje dalyvaus vaizdo ryšiu.

R. T. Erdoganas antradienio vakarą duodamas interviu televizijai pasijuto blogai, o sveikatos apsaugos ministras Fahrettinas Koca (Fachretinas Kodža) vėliau sakė, kad prezidentas pasigavo virškinamojo trakto infekciją. Trečiadienį ir ketvirtadienį planuoti prezidento mitingai buvo atšaukti.

Ketvirtadienį jis atrodė išblyškęs, kai vaizdo ryšiu inauguravo naują atominę elektrinę.

Pareigūnai stengėsi išsklaidyti nerimą dėl 69 metų lyderio sveikatos prieš kitą mėnesį įvyksiančius prezidento ir parlamento rinkimus. Neseniai atliktos apklausos rodė nedidelį R. T. Erdogano pagrindinio varžovo pranašumą, šaliai išgyvenant ekonomikos nuosmukį ir patiriant vasario mėnesį įvykusio žemės drebėjimo, per kurį žuvo daugiau kaip 50 tūkst. žmonių, padarinius.

R. T. Erdoganas, kuriam 2011 metais buvo atlikta žarnyno operacija, Turkiją valdo nuo 2003 metų, iš pradžių kaip ministras pirmininkas, o nuo 2014 metų – kaip prezidentas. Pastarosiomis savaitėmis jis intensyviai vykdė rinkimų kampaniją, kasdien dalyvaudamas keliuose renginiuose visoje šalyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

protingai daro nes jaucia kad su juo gali pasielgt kaip su batka globalista /sluoja/ visus kas jiems stoja skersai tai merdincio kapitalizmo konvulsyski /atodusiai/ kurie baigia issekt ju paciu deka savo gobsumo formate z=0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS