Ragina mokyti vaikus apie karo grėsmę | KaunoDiena.lt

RAGINA MOKYTI VAIKUS APIE KARO GRĖSMĘ

Vokietijos švietimo ministrė mano, kad mokinai turėtų būti mokomi apie tai, ką daryti karo, stichinių nelaimių ar pandemijos atvejais. Ji teigia, kad vaikus taip pat svarbu šviesti apie tai, kaip kariuomenė prisideda prie šalies saugumo, praneša „Deutsche Welle“.

Švietimo ministrė Bettina Stark-Watzinger sako, kad Vokietijos moksleiviai turi būti geriau pasiruošę tam atvejui, jeigu jiems tektų susidurti su įvairiomis potencialiomis krizėmis ir katastrofomis.

Laisvosios demokratų partijos (FDP) narė apie civilinės saugos svarbą šeštadienį komentavo leidinių grupei „Funke Media Group“. Jos manymu, mokyklos turėtų kreipti daugiau dėmesio į civilinę saugą, o tikslas turėtų būti visuomenės atsparumo stiprinimas.

„Visuomenė apskritai privalo būti gerai pasiruošusi krizėms – nuo pandemijos iki stichinių nelaimių ar karo“, – sakė ministrė.

Ji minėjo civilinės saugos pratybas kitų valstybių mokyklose, pavyzdžiui, Jungtinėje Karalystėje, ir siūlė, kad Vokietija turėtų iš to pasimokyti ir daryti tą patį.

Visuomenė apskritai privalo būti gerai pasiruošusi krizėms – nuo pandemijos iki stichinių nelaimių ar karo.

Be to, ministrė ragino vystyti „nesuvaržytus santykius“ tarp mokyklų ir karinių pajėgų, kad kariuomenės atstovai galėtų lankytis švietimo įstaigose ir paaiškinti, ką ginkluotųjų pajėgos daro dėl vokiečių saugumo.

Ministrė tikino negalinti suprasti pasipriešinimo tokiai praktikai. Karininkams Vokietijos mokyklose šiuo metu leidžiama lankytis tik jeigu juos pakviečia mokytojai ar mokyklų administracijos.

B. Stark-Watzinger taip pat ragina supažindinti jaunuosius Vokietijos gyventojus su grėsmėmis laisvei, kad jie žinotų apie pavojus ir galėtų tam pasipriešinti. Pasak jos, tam nereikia atskiros pamokos, bet tai turėtų būti įtraukta į švietimo programą.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

J

Ko jūs čia smulkinatės liepkite visiems vaikams perskaityti Hitlerio knygą Mano kova

ir

sis proposkiedalas platyna neigiamas emocijas samoningai griaunant gerio ir dziaugsminga vaiko savoka uzkraudami negatyvu tai pacio velnio tikslas p=0

Efa

Ismokykit vaikus adata isiverti,su plaktuku vini ikalti ....matematikos negalite ismokyti ...nejuokinkit
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS