Ragina neišduoti vizų rusams: su raide „Z“ ant marškinėlių nevalia valkiotis po istorines vietas | KaunoDiena.lt

RAGINA NEIŠDUOTI VIZŲ RUSAMS: SU RAIDE „Z“ ANT MARŠKINĖLIŲ NEVALIA VALKIOTIS PO ISTORINES VIETAS

Ukraina primygtinai ragina partnerius nebeišduoti vizų Rusijos piliečiams, teisinantis, kad ne visi rusai pritaria karui prieš Ukrainą.

Tai ketvirtadienį per spaudos konferenciją pareiškė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba, praneša portalas „rbc.ua“.

„Prezidento Volodymyro Zelenskio pozicija labai aiški: draudimas įvažiuoti rusams – veiksmingiausia personalinė sankcija. Nereikia pasakoti, kad „ne visi rusai kalti“. Absoliuti jų dauguma remia agresiją prieš Ukrainą, karo nusikaltimus ir žudynes, svetimos žemės grobimą. Todėl visai logiška atimti jiems teisę kirsti tarptautines sienas, kol jie išmoks jas gerbti“, - paaiškino D. Kuleba.

Pasak ministro, Ukraina nesupranta argumento, kad esą toks žingsnis „apribos galimybę išvykti tiems, kurie nepalaiko Putino režimo“.

„Žmonėms, kuriuos persekioja, visada liks galimybė ieškoti politinio prieglobsčio, o štai rusų turistai, apsirengę marškinėlius su sovietine simbolika ir raidėmis „Z“, ir į juos panašūs neturėtų valkiotis po užsienio šalių paplūdimius, istorines vietas, parduotuves ir restoranus, kol jų valstybė kariauja kruviną grobikišką karą Europoje“, – konstatavo Ukrainos URM vadovas.

„rbc.ua“ primena, jog neseniai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino įvesti draudimą visiems rusams įvažiuoti į Vakarų šalis, kad jie suprastų, jog yra susiję su Rusijos karu prieš Ukrainą.

Šią iniciatyvą jau parėmė Estija, Latvija, Čekija.

Gairės: karas Ukrainoje, vizos, turistinės vizos, vizos rusams
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS