JAV Kongresas atmetė bandymą nepatvirtinti J. Bideno pergalės Pensilvanijoje | KaunoDiena.lt

JAV KONGRESAS ATMETĖ BANDYMĄ NEPATVIRTINTI J. BIDENO PERGALĖS PENSILVANIJOJE

JAV parlamentarai atmetė antrą respublikonų išreikštą prieštaravimą dėl rinkikų kolegijos balsų už Joe Bideną Pensilvanijos valstijoje tvirtinimo, praėjus kelioms valandoms po to, kai dėl Donaldo Trumpo šalininkų sukeltų riaušių procesas buvo atidėtas.

Senatas 92 balsais už ir 7 – prieš nubalsavo atmesti prieštaravimą dėl 20 Pensilvanijos rinkikų balsų. Tokį pat sprendimą priėmė Atstovų Rūmai, tačiau juose daugiau nei 130 respublikonų palaikė siūlymą netvirtinti rinkikų balsų.

Šiuo metu patvirtinti jau 38 valstijų rinkikų balsai, o Kongresas tęsia ilgą procesą, kad patvirtintų visų 50 valstijų rinkikų balsus ir formaliai įteisintų J. Bideno pergalę prezidento rinkimuose.

JAV Kapitolijaus pastatas trečiadienį buvo uždarytas, o šalies įstatymų leidėjai įstrigo viduje, Vašingtono centre įsiplieskus įnirtingiems susirėmimams tarp prezidento Donaldo Trumpo šalininkų ir policijos.

Neramumai prasidėjo praėjus kelioms valandoms po to, kai JAV prezidentas D. Trumpas kreipėsi į savo šalininkus pažerdamas nepagrįstų įtarimų dėl rinkimų sukčiavimo ir paskatino juos žygiuoti į Kapitolijų.

 

 

Televizijos kadruose buvo matyti, kaip protestuotojai atsidūrė pastato viduje, įsiveržę pro langą. Senatas ir Atstovų rūmai nutraukė savo sesijas, kuriose jie diskutavo apie respublikonų pretenzijas rezultatams JAV valstijose, kuriose Joe Bidenas laimėjo per lapkritį vykusius prezidento rinkimus.

Įstatymų leidėjai buvo evakuoti, kai riaušininkai pasiekė Kapitolijaus komplekso pastatus, tačiau jie pradėjo grįžti po to, kai rūmų apsauga patvirtino, kad pastatas yra saugus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS