„RIA Novosti“: Rusija ir ES susitarė dėl prekių tranzito į Kaliningradą, Maskva – patenkinta | KaunoDiena.lt

„RIA NOVOSTI“: RUSIJA IR ES SUSITARĖ DĖL PREKIŲ TRANZITO Į KALININGRADĄ, MASKVA – PATENKINTA

Europos Sąjunga (ES) ir Rusija susitarė dėl prekių tranzito į Kaliningradą, remdamasi laikraščiu „Izvestija“, praneša rusų naujienų agentūra „Ria Novosti“.

„ES ir Rusija susitarė dėl prekių tranzito į Kaliningradą. Briuselis pristatė dokumentą, kuris „visiškai tenkina“ Maskvą“, – rašo „Izvestija“. Pasak laikraščio šaltinių, Briuselis ir Vilnius iki tol kelias savaites koordinuotai dirbo rengdami atitinkamą dokumentą.

„Šiame dokumente nurodoma, kad negalima riboti prekių judėjimo tarp Rusijos Federacijos subjektų. Tai reiškia, kad visos į (Kaliningrado) sritį keliaujančios prekės bus pašalintos iš sankcijų sąrašų ir joms bus taikoma išimtis. Čia kalbame apie tranzitą tiek geležinkeliais, tiek automobilių keliais“, – teigė šaltinis.

Birželio 17 d. įsigaliojus ES sankcijoms, Lietuva apribojo plieno bei juodųjų metalų tranzitą į Kaliningradą. Kaip tvirtina atsakingos institucijos, šis Lietuvos valdžios institucijų draudimas sankcionuotas prekes gabenti į Kaliningradą yra grįstas ES sankcijomis, numatytomis dar pavasarį. Tuo metu Rusija tranzito į Kaliningradą sustabdymą laiko neteisėtu ir beprecedenčiu bei pagrasino atsaku, turėsiančiu poveikį visiems Lietuvos gyventojams.

Ketvirtajame ES sankcijų pakete numatoma, kad nuo liepos 10 d. ES teritorija į Rusijos teritoriją bus draudžiama gabenti cementą, alkoholį, įvairias prabangos prekes, o nuo rugpjūčio 10 d. – anglį ir kitą kietąjį iškastinį kurą iš Rusijos arba eksportuojamos Rusijos.

Gairės: Kaliningradas, Karaliaučius, prekių tranzitas, blokada, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS