Romos Koliziejus kenčia nuo vandalų turistų | KaunoDiena.lt

ROMOS KOLIZIEJUS KENČIA NUO VANDALŲ TURISTŲ

  • 1

Romos Koliziejus kenčia nuo vandalų turistų: pastarosiomis dienomis užfiksuoti trys atvejai, kai užsienio turistai ant vieno Italijos sostinės simbolių raižė savo inicialus.

Naujausias incidentas užregistruotas ketvirtadienį, kai 29 metų vengras raktu sienoje išraitė 10 cm dydžio T raidę. Vyras nugabentas į policijos skyrių, prieš jį pradėtas tyrimas dėl nacionalinio kultūros paveldo apgadinimo.

Balandžio 29-ąją pričiuptas 17-metis bulgaras, raižantis savo inicialus. Jis į Romą buvo atvykęs su savo klase. Balandžio 26 dieną su akmeniu rankoje nutverta 39-erių Izraelio turistė. Moteris juo ant vienos Koliziejaus kolonos įrėžė penkias pirmąsias savo šeimos narių vardų raides.

Baimindamasi, kad vandalizmo atvejų gali daugėti, Roma ėmėsi priemonių.

Laikraštis „Il Messaggero“ rašo, kad Koliziejuje bus instaliuota daugiau vaizdo kamerų. Taip pat bus įdarbinta daugiau prižiūrėtojų, o per garsiakalbius šešiomis kalbomis lankytojai bus perspėjami laikytis taisyklių. Iškabos prie įėjimo skelbs apie baudas, gresiančias už vandalizmą.

Koliziejus yra labiausiai lankomas Italijos monumentas. Pernai jį aplankė 7,6 mln. žmonių. Per praėjusius dešimt metų jų priskaičiuota 60 mln.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kavenskis

Vertinant pagal tai kokius dalykus tam koliziejui romieciai isdarinejo tai turetu but sulyginta su zemem o plytos ir akmenys panaudoti Romos sikanams statyti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS