Rugpjūtį prasidės nuversto Sudano lyderio teismas dėl korupcijos | KaunoDiena.lt

RUGPJŪTĮ PRASIDĖS NUVERSTO SUDANO LYDERIO TEISMAS DĖL KORUPCIJOS

  • 1

Nuversto Sudano lyderio Omaro al Bashiro (Omaro Baširo) teismas dėl kaltinimų korupcija prasidės rugpjūčio 17 dieną, trečiadienį, eksprezidentui nepasirodžius pirmajame posėdyje, pranešė jo advokatas.

„Šiandien buvo pirmasis jo teismo posėdis, tačiau pareigūnams nepavyko jo atvesdinti dėl saugumo priežasčių, taigi, teisėjas mus informavo, kad teismas prasidės rugpjūčio 17-ąją“, – naujienų agentūrai AFP sakė Hishamas al Gaaly (Hišamas Galis).

O. al Bashiro gynybos komandos vadovas Ahmedas Ibrahimas al Tahiras (Ahmedas Ibrahimas Tahiras) savo ruožtu pareiškė, kad byloje nėra jokio „politinio konteksto“.

„Tai yra vien baudžiamoji byla su nepagrįstu kaltinimu“, – pridūrė jis.

Birželio 16-ąją prokurorai paskelbė kaltinimus O. al Bashirui, ir tąkart jis pirmąkart pasirodė viešai nuo balandžio 11-osios, kai buvo nuverstas. Eksprezidentui pareikšti kaltinimai susiję su „disponavimu užsienio valiuta, korupcija ir neteisėtu dovanų priėmimu“.

A. I. al Tahiras sakė, kad vienas iš jo klientui pareikštų kaltinimų susijęs su maždaug 7 mln. eurų, kuriuos politikas gavo „dovanų iš vieno aukotojo ir kurie nebuvo įtraukti į valstybės biudžetą“.

Balandį Sudano kariuomenės vadas generolas Abdel Fattahas al Burhanas (Abdel Fatahas Burhanas) pranešė, kad per kratą O. al Bashiro rezidencijoje paimta daugiau kaip 113 mln. dolerių (101 mln. eurų) vertės grynųjų pinigų trimis valiutomis. Kariškis nurodė, kad policijos, kariuomenės ir saugumo agentų komanda rado 7 mln. eurų, 350 tūkst. dolerių (314 tūkst. eurų) ir 5 mlrd. Sudano svarų (94 mln. eurų).

O. al Bashirą iš prezidento posto nuvertė Sudano kariuomenė po masinių protestų, kurie prasidėjo gruodį jo vyriausybei nusprendus tris kartus pabranginti duoną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

O kada mes savo q'b teisim?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS