Rusija griežtai perspėja JAV nerengti aviacijos smūgių prieš Sirijos kariuomenę | KaunoDiena.lt

RUSIJA GRIEŽTAI PERSPĖJA JAV NERENGTI AVIACIJOS SMŪGIŲ PRIEŠ SIRIJOS KARIUOMENĘ

  • 10

Rusijos kariuomenė ketvirtadienį griežtai perspėjo Jungtines Valstijas susilaikyti nuo smūgių Sirijos vyriausybės pajėgoms, pabrėždama, kad priešlėktuvinės gynybos ginklai Sirijoje yra paruošti atremti bet kokią ataką.

Šis pareiškimas išryškina tarp Maskvos ir Vašingtono tvyrančią įtampą, žlugus JAV ir Rusijos tarpininkautoms paliauboms Sirijoje, Rusijos oro pajėgų palaikomai Sirijos kariuomenei puolant Alepą.

Rusijos gynybos ministerijos atstovas generolas majoras Igoris Konašenkovas sakė, kad bet kokie JAV aviacijos smūgiai Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) kariuomenės kontroliuojamiems rajonams gali kelti grėsmę Rusijos kariškių gyvybėms.

Pasak jo, Maskva nerimauja dėl žiniasklaidos pranešimų, neva Vašingtonas svarsto galimybę smogti Sirijos kariuomenės pozicijoms.

„Rekomenduočiau mūsų kolegoms Vašingtone kruopščiai pasverti tokių planų įgyvendinimo galimas pasekmes“, – kalbėjo I.Konašenkovas.

Rusija su dideliu nerimu sureagavo į JAV vadovaujamos koalicijos aviacijos smūgį Damasko vyriausybės pajėgų kariams netoli Deir ez Zoro miesto rugsėjo 17 dieną ir nepripažino Vašingtono pasiaiškinimo, kad minėta ataka įvyko per klaidą.

I.Konašenkovas sakė, Rusija ėmėsi „visų būtinų priemonių, kad ateityje būtų išvengta tokių „klaidų“ rusų kariškių ir karinių objektų Sirijoje atžvilgiu“.

Pasak jo, Sirijoje dislokuotos Rusijos priešlėktuvinės raketų sistemos S-300 ir S-400 bus „siurprizas“ bet kuriai šaliai, kurios aviacija vykdys operacijas virš Sirijos. I.Konašenkovas pridūrė, kad Sirijos kariuomenė taip pat turi įvairių sovietų ir rusų gamybos priešlėktuvinių raketų sistemų, kurios buvo modernizuotos per praėjusius metus.

Nuo praėjusių metų, kai Rusijos karinės oro pajėgos pradėjo B.al Assado pajėgų paramos kampaniją, Rusijos ir JAV kariškiai palaiko ryšį, siekdami išvengti incidentų tarp Rusijos ir JAV vadovaujamos koalicijos lėktuvų Sirijos oro erdvėje.

I.Konašenkovas perspėjo, kad Rusijos kariuomenė neturės laiko pasinaudoti tiesioginio ryšio linija, jei pastebės į taikinius Sirijoje lekiančias raketas.

„Reikia suprasti, kad Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistemų komandos greičiausiai neturės laiko per tiesioginį ryšį sužinoti tikslios raketų skrydžio programos arba kam priklauso jų nešėjai“, – pridūrė jis.

Netiesiogiai kalbėdamas apie radarų nesusekamus amerikiečių kovinius lėktuvus jis pridūrė, kad „diletantų iliuzijos apie nesusekamus lėktuvus gali susidurti su liūdna realybe“.

Rusijos gynybos ministerija antradienį pranešė, kad į karinio laivyno bazę Tartuse Sirijoje pasiųsta raketų sistemą S-300, siekiant sustiprinti bazės saugumą.

„Šis kompleksas skirtas užtikrinti iš oro karinės jūrų bazės Tartuse ir Rusijos karo laivų pakrantės zonoje saugumą“, – sakė generolas I.Konašenkovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

jankis

amerikai pyzdauskas ir tegu tik pasišakoja,tai taip gaus į savo purvinus skudurs,kad net namo neparneš

ROSIJA

Kol TU KALI GINKLUS ,Tai galvoji ,kad kiti MIEGA?

WC

RUSIJA PERSPĖJA ,O GAL PASIRAŠO ŽLUGIMO NUOSPRENDĮ ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS