Rusija išdavė JAV senatoriaus L. Grahamo arešto orderį dėl komentarų apie Ukrainą | KaunoDiena.lt

RUSIJA IŠDAVĖ JAV SENATORIAUS L. GRAHAMO AREŠTO ORDERĮ DĖL KOMENTARŲ APIE UKRAINĄ

Rusijos vidaus reikalų ministerija pirmadienį išdavė Jungtinių Valstijų senatoriaus Lindsey Grahamo (Lindsio Grejemo) arešto orderį dėl jo komentarų, susijusių su kovomis Ukrainoje.

Penktadienį vykusio susitikimo su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu sumontuotame vaizdo įraše, kurį paviešino V. Zelenskio biuras, L. Grahamas, respublikonas iš Pietų Karolinos, pažymėjo, kad rusai miršta, o JAV karinę pagalbą šaliai pavadino „geriausiais kada nors mūsų išleistais pinigais“.

Nors atrodė, kad L. Grahamas šias pastabas išsakė skirtingose pokalbio dalyse, Ukrainos prezidento biuro trumpame vaizdo įraše jos buvo pateiktos viena šalia kitos, o tai sukėlė pasipiktinimą Rusijoje.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sekmadienį pareiškė, kad „sunku įsivaizduoti didesnę gėdą šaliai, nei turėti tokius senatorius“.

Tyrimų komitetas, vyriausioji šalies kriminalinių nusikaltimų tyrimo agentūra, pradėjo baudžiamąjį tyrimą prieš L. Grahamą, o vidaus reikalų ministerija išdavė arešto orderį, kaip nurodyta pirmadienį paskelbtame oficialiame ieškomų įtariamųjų baudžiamosiose bylose sąraše.

L. Grahamas yra vienas iš daugiau kaip 200 JAV Kongreso narių, kuriems Maskva pernai uždraudė atvykti į Rusiją.

L. Grahamas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Žinia, kad mano įsipareigojimas Ukrainai užsitraukė V. Putino režimo rūstybę, mane nepaprastai džiugina.“

„Aš ir toliau palaikysiu Ukrainos laisvę, kol kiekvienas Rusijos karys bus išvarytas iš Ukrainos teritorijos, – rašė jis tviteryje. – Putino korumpuotos ir amoralios vyriausybės išduotą arešto orderį nešiosiu kaip garbės ženklą.“

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, JAV, Lindsey Grahamas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS