Rusija: karinis laivynas Juodojoje jūroje surengė kovinio šaudymo pratybas | KaunoDiena.lt

RUSIJA: KARINIS LAIVYNAS JUODOJOJE JŪROJE SURENGĖ KOVINIO ŠAUDYMO PRATYBAS

  • 5

Rusijos karinis jūrų laivynas Juodosios jūros šiaurės vakaruose surengė kovinio šaudymo pratybas, penktadienį paskelbė rusų Gynybos ministerija.

Pranešimas pasirodė kelios dienos po to, kai Kremlius pareiškė laikysiantis į Ukrainos uostus Juodojoje jūroje plaukiančius laivus potencialiai kariniais taikiniais.

Juodosios jūros laivynas „kovinio mokymo poligone Juodosios jūros šiaurės vakarų dalyje vykdė kovinį priešlaivinių sparnuotųjų raketų šaudymą į laivą taikinį“, sakoma Gynybos ministerijos pareiškime, paskelbtame per platformą „Telegram“.

„Laivas taikinys per raketų smūgį buvo sunaikintas“, – nurodė ministerija.

„Per bendras pratybas laivai ir laivyno lėktuvai taip pat vykdė veiksmus laikinai laivybai uždarytam rajonui izoliuoti ir (...) priemones laivui pažeidėjui sulaikyti“, – sakoma pranešime.

Laivas taikinys per raketų smūgį buvo sunaikintas.

Netrukus po to, kai pasitraukė iš susitarimo dėl ukrainietiškų grūdų eksporto Juodąja jūra, Rusija trečiadienį pareiškė, kad krovininiai laivai, plaukiantys į Ukrainos uostus Juodojoje jūroje, bus laikomi galimai gabenančiais karinius krovinius.

Kremlius taip pat paskelbė, kad tam tikri rajonai „Juodosios jūros tarptautinių vandenų šiaurės vakarų ir pietryčių dalyse yra laikinai pavojingi plaukioti“, tiksliai nenurodydamas tų rajonų ribų.

Kremlius įspėjo, kad rizikinga nustatyti laivybos kelius Juodojoje jūroje nedalyvaujant Maskvai.

Kyjivas sakė, kad yra pasirengęs tęsti grūdų eksportą per savo pietinius uostus, nors Rusija ir pasitraukė iš susitarimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Nu va

Jau nebegausme Ukrajancku grudu,badausme.

Neklausykite vakaru ir Lietuvos pro gandu

Klausykite pasauliniu gandu is privaciu mediju. Ten nusviecia viska be pro gandu. Ukrainai ateina misios, susitarimai kaip Ribentrovo Molotovo paktas vyksta. Bus “idomu”.

Lietuva, Ukraina apgaudineja zmones

Kad nepabegtu anksciau karo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS