Rusija pažėrė kritikos dėl Kijyvo remiamų taikos derybų Maltoje | KaunoDiena.lt

RUSIJA PAŽĖRĖ KRITIKOS DĖL KIJYVO REMIAMŲ TAIKOS DERYBŲ MALTOJE

Rusija ketvirtadienį sukritikavo Ukrainos remiamas taikos derybas, kurios šį savaitgalį turi įvykti Maltoje, ir įspėjo, kad bet kokios diskusijos, įvyksiančios jai už akių, bus bevaisės.

Derybos, kurių metu Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis tikisi užsitikrinti paramą savo taikos planui, įvyks po to, kai šiais metais Džedoje ir Kopenhagoje jau buvo surengti panašaus pobūdžio susitikimai.

„Savaime suprantama, tokie susitikimai yra visiškai neperspektyvūs, jie tiesiog bevaisiai,“ – kalbėdama su žurnalistais sakė užsienio ministerijos atstovė Marija Zacharova.

Ji pridūrė, kad būsimas susitikimas „neturi nieko bendro su taikaus sprendimo paieškomis“ ir sukritikavo Maltą už tai, kad ši organizuoja „akivaizdžiai antirusišką renginį“.

V. Zelenskis yra pristatęs savo dešimties punktų taikos planą, kuriame reikalaujama, kad Rusija išvestų visus savo karius už tarptautiniu lygiu pripažintų Ukrainos sienų, įskaitant Rusijos kontroliuojamas teritorijas.

Rusija, praėjusį rugsėjį pareiškusi aneksuosianti keturis Ukrainos regionus – Luganską, Donecką, Chersoną ir Zaporižią, atsisakė sudaryti bet kokį susitarimą, pagal kurio sąlygas jai tektų atsisakyti žemių.

Tiek Rusija, tiek Ukraina ruošiasi sunkiai žiemai, o Ukraina praneša apie atnaujintus smūgius jos energetikos infrastruktūrai ir Rusijos pasipriešinimą Kyjivo kontrpuolimui.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Ukraina, Rusija, taikos derybos Maltoje, Marija Zacharova
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS