Rusija perėmė du JAV karinius lėktuvus virš Baltijos jūros | KaunoDiena.lt

RUSIJA PERĖMĖ DU JAV KARINIUS LĖKTUVUS VIRŠ BALTIJOS JŪROS

Rusija antradienį pranešė, kad pakėlė naikintuvą Su-27, kad „užkirstų kelią dviejų JAV karinių oro pajėgų strateginių bombonešių, skrendančių virš Baltijos jūros, valstybės sienos pažeidimams“.

„Pašalinęs užsienio karinį orlaivį nuo Rusijos valstybinės sienos, Rusijos naikintuvas grįžo į savo aviacijos bazę“, – pranešė Rusijos gynybos ministerija.

Kariuomenė užkirto kelią sienos pažeidimui, sakoma pareiškime ir priduriama, kad „Rusijos naikintuvas skrido griežtai laikydamasis tarptautinių oro erdvės naudojimo taisyklių“.

Pentagono spaudos sekretorius Patas Ryderis (Patas Raideris) patvirtino, jog Rusija perėmė JAV orlaivius, sakydamas, kad bombonešiai B-1 dalyvavo „seniai suplanuotose pratybose Europoje“.

Tai naujausias iš daugelio panašių incidentų.

Kiek daugiau nei prieš savaitę Rusija pareiškė, kad pakėlė naikintuvą, kad perimtų du orlaivius – Vokietijos ir Prancūzijos, kurie, pasak Maskvos, bandė pažeisti jos oro erdvę.

Balandžio viduryje Rusija išsiuntė naikintuvą lydėti Vokietijos karinio jūrų laivyno lėktuvo virš Baltijos jūros.

Kovo mėnesį per incidentą su Rusijos lėktuvu virš Juodosios jūros buvo numuštas Jungtinių Valstijų dronas.

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad aptikusi Jungtinių Valstijų droną virš Juodosios jūros paleido naikintuvus, tačiau paneigė, kad, nepaisant Vašingtono kaltinimų, privertė jį sudužti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS