Rusija pradėjo dideles karines pratybas dalyvaujant Indijai ir Kinijai | KaunoDiena.lt

RUSIJA PRADĖJO DIDELES KARINES PRATYBAS DALYVAUJANT INDIJAI IR KINIJAI

Rusija pirmadienį pradėjo didelio masto karines pratybas, kuriose dalyvauja 128 tūkst. karių, įskaitant atsiųstus keleto Maskvos sąjungininkių, tokių kaip Indija ir Kinija.

Manevrai „Centr 2019“ vyks iki šeštadienio Uralo ir Sibiro regionuose, taip pat Kaspijos jūroje.

Per juos bus naudojama daugiau kaip 20 tūkst. karinės technikos vienetų ir 15 laivų, informavo Rusijos gynybos ministerija.

Tarp pratybose naudojamos technikos bus tolimojo veikimo bombonešių Tu-22M3 eskadrilė, atakos sraigtasparnių Ka-52 ir Mi-28N, naikintuvų MiG-31, oro erdvės gynybos sistemų S-400, S-300 ir „Pancir S“, nurodė ministerija.

Rusija reguliariai rengia didelio masto karines pratybas, kaskart – vis kitame šalies regione. Praeitais metais pratybose „Vostok 2018“ dalyvavo daugiau kaip 300 tūkst. karių; šie manevrai buvo didžiausi šalyje nuo Sovietų Sąjungos subyrėjimo.

Naujausių manevrų tikslas – „darbas naudojant ginkluotųjų pajėgų grupes, sprendžiant kovos su tarptautiniu terorizmu klausimus, taip pat užtikrinant karinį saugumą Centrinės Azijos strategine kryptimi“, sakoma Gynybos ministerijos pranešime.

Per pirmąjį iš dviejų pratybų etapų bus susitelkta į kovą su terorizmu bei pastangas atremti puolimą iš oro. Antruoju etapu pajėgos pereis į puolimą prieš sąlyginį priešą.

Šiemet pratybose taip pat dalyvauja karių iš Indijos, Kazachstano, Kirgizijos, Kinijos, Pakistano, Tadžikijos ir Uzbekistano.

„Šios derybos padės plėtoti karinę sąveiką ir stiprinti bendradarbiavimą tarp šalių“, – per atidarymo ceremoniją sakė gynybos ministro pavaduotojas Junus-Bekas Jevkurovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

nuomonė

Šiaip jau rimti manevrai ir galingi sąjungininkai. Jankių vasalams , manau, pilnos kelnės. Beretinių ne vienas naktimis paklaikęs šoks iš lovų klykdami "rusai grįžta"...

Pranas Pričkus

Lietuvos valdžia dirba prieš savo tautą, naikina iš vidaus, išsibujojęs teisinis nihilizmas, teisėjai neliečiami kaip ir angelai. Tik pasirodžius svetimai kariuomenei, juos sutiktu su gėlėmis, kaip anais laikais. Duoda leidimus,monės statosi, matomai negavę "atkato", iš mūsų pinigų griauna, niekas nė už ką neatsako.

Su tuo

ir sveikinu beretininkus!Beretininkai,jus,kaip VDVishnikai,atlaikot smugius pirmieji!Denkit tvarteli krutine,kaip ambrazura....!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS