Rusija ragina taikiai užbaigti Gajanos ir Venesuelos ginčą | KaunoDiena.lt

RUSIJA RAGINA TAIKIAI UŽBAIGTI GAJANOS IR VENESUELOS GINČĄ

  • 13

Rusija penktadienį paragino Gajaną ir Venesuelą taikiai išspręsti ginčą dėl naftos ištekliais turtingo regiono, augant įtampai tarp šių dviejų Pietų Amerikos šalių.

Praėjusį sekmadienį Venesuela surengė referendumą, kuriame pareiškė pretenzijas į didelį žemės regioną, tarptautiniu mastu pripažintą Gajanos dalimi, todėl baiminamasi konflikto eskalacijos.

„Manome, kad mažinti įtampą ir stiprinti pasitikėjimą Venesuelos ir Gajanos santykiais yra mūsų prioritetas“, – sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovės spaudai Marijos Zacharovos pareiškime.

„Raginame šalis susilaikyti nuo bet kokių veiksmų, kurie galėtų išbalansuoti padėtį ir abiem pusėms pakenkti“, – sakė ji.

Gajana Esekibą administruoja daugiau nei šimtmetį. Šis regionas sudaro daugiau kaip du trečdalius Gajanos teritorijos ir jame gyvena 125 tūkst. iš 800 tūkst. jos piliečių. Tačiau Venesuela į jį pretenduoja jau kelis dešimtmečius.

Venesuela, naftos turtinga valstybė, kuriai vadovauja ilgametis prezidentas Nicolas Maduro (Nikolas Maduras), palaiko glaudžius ryšius su Rusija ir kritikuoja Vakarus dėl sankcijų Maskvai, įvestų dėl jos puolimo Ukrainoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Idomu

Kad ciulpia ji gerai ir pagal grafika speja tuo neabejoju.smegeneles uzpiltos vodke gal kas pries tai suvartota suveikia.o tada!!!perskaito rasteli ir varosi pas soi-gnu spec operacija daryt.putinui jos nereikia.nusibodo turi kabancika

Taip taip,

Kitus ragina liautis, o patys, - kremlinių šaika, nesiliauja, o tęsia žudynes svetimoj Ukrainos šaly

Nulis

Ačiū dievui rusai į olimpiadą grįžta. Nes nuo mandarinų jau pykina
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS