Rusija: Vakarai bando destabilizuoti Serbiją | KaunoDiena.lt

RUSIJA: VAKARAI BANDO DESTABILIZUOTI SERBIJĄ

  • 20

Rusija pirmadienį apkaltino Vakarų šalis keliant įtampą Serbijoje – Maskvai draugiškoje Balkanų šalyje, kurią krečia protestai dėl įtariamo gruodžio 17 dieną vykusių rinkimų rezultatų klastojimo.

„Kolektyviniai Vakarų bandymai destabilizuoti padėtį šalyje yra akivaizdūs“, – valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova.

Serbijoje riaušių policija sekmadienį panaudojo ašarines dujas, kad neleistų šimtams opozicijos šalininkų patekti į sostinės miesto tarybos pastatą, protestuodama prieš, rinkimų stebėtojų teigimu, per pastaruosius visuotinius rinkimus vykusius balsavimo pažeidimus.

Serbų prezidentas Aleksandaras Vučičius pareiškė, kad tai buvo iš užsienio organizuotas bandymas nuversti vyriausybę.

Šalies valdžia neigia, kad balsavimas buvo klastojamas, ir rinkimus į parlamentą ir vietos valdžią vadina sąžiningais. Sekmadienį A. Vučičius pareiškė, kad teiginiai apie balsavimo pažeidimus yra akivaizdus melas, kurį skleidžia politinė opozicija.

Gruodžio 17 dienos rinkimų rezultatai parodė, kad A. Vučičiaus dešiniojo sparno Serbijos pažangos partija (SNS) laimėjo tiek parlamento, tiek Belgrado miesto rinkimuose. Pagrindinė partijos oponentė „Serbija prieš smurtą“ tvirtino, kad iš jos buvo atimta pergalė, ypač Belgrade.

Stebėtojų misija, sudaryta iš tarptautinių teisių rinkimų stebėjimo organizacijų atstovų, pranešė apie daugybę pažeidimų, tarp jų – apie nupirktus balsus ir žmones, balsavusius daugiau nei vieną kartą.

Balsavimas sukėlė politinę įtampą Serbijoje, neramumų kamuojamoje Balkanų šalyje, kuri siekia ne tik glaudžių ryšių su Rusija, bet ir narystės Europos Sąjungoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

I

Tegul ruskiai nesikiša į serbų reikalus. Serbai jau bunda ir nuvers netikusią korumpuotą valdžią

oho

''Eilinis'' asilas pažiaukčiojo.

EILINIS

Amerikos teroristų kišimasis į svetimos valstybės vidaus reikalus. Kol tie teroristai iš už Atlanto nepadarė Ukrainoje valstybės perversmo, Ukraina buvo laisva ir nepriklausoma. Net Krymas, kuris nuo seno buvo Rusijos sudėtyje - Chruščiovo buvo padovanotas Ukrainai. O ką turime šiandien? Pagal Amerikos teroristų planus - kova iki paskutinio ukrainiečio...Amerikai svarbiausiai nuleisti kraują Rusijai ir visai Europai...Nemanau, kad jie tai įgyvendins. Bunda tiek Europa, tiek Afrika ir Azijos šalys.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS