Rusijoje moteriai už nuotraukas su vaivorykštės spalvų vėliava pateikti kaltinimai ekstremizmu | KaunoDiena.lt

RUSIJOJE MOTERIAI UŽ NUOTRAUKAS SU VAIVORYKŠTĖS SPALVŲ VĖLIAVA PATEIKTI KALTINIMAI EKSTREMIZMU

Aktyvistų duomenimis, 33 metų moteriai Rusijoje buvo pareikšti kaltinimai ekstremizmu, kai institucijos jos instagramo paskyroje rado nuotraukų su vaivorykštės spalvų vėliava.

Inna Mosina iš Saratovo miesto „kaltinama rodžiusi ekstremistinės organizacijos simbolį“, – antradienį pranešė žmogaus teisių grupė „Pervij Otdel“. Už tokį kaltinimą gresia iki 15 dienų laisvės atėmimo bausmė arba iki 2 000 rublių (20 eurų) piniginė bauda.

Kaltinamosios nuomone, byla yra nepagrįsta teigė žmogaus teisių grupė. Nuotraukos esą buvo paskelbtos prieš įsigaliojant LGBT draudimui. Be to, procesas pažeidžia Rusijos konstituciją, kurioje įtvirtinta nuomonės laisvė.

Baudžiamasis procesas prieš A. Mosiną pradėtas, kai vienas policininkas jos instagramo paskyroje pastebėjo nuotraukas su vaivorykštės spalvų vėliava.

Aukščiausiasis teismas lapkritį dėl „ekstremizmo“ uždraudė „tarptautinį LGBT judėjimą“. Už „ekstremizmą“ gresia ilgos kalėjimo bausmės.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Mama

Pirmam komentarui (Pilietiškas)-šaunuolis! Netoleruoti iškrypėlių, neleisti jiems ,,siautėti ir lipti ant galvų kitiems ",bet ir nesišaipytis iš jų, nes tai dar labiau sukelia jiems norą savo seksualinę orientaciją vadinti normalia. Jų gailėtis ir jiems pateikti pavyzdžių, kas jų laukia, kokios ligos....Na įtaiga yra stiprus vaistas. O tai ne kiekvienas gydytojas ar kt. asmuo tą sugeba. ...

Hm

O už vaivorykštės matymą, kaip gamtos reiškinį, baudžiama siuntimu į šturmo grupę.

Labai

teisingai, reiktų ir pas mus tokių istatymų kaip RUSIJOJE, šaunuoliai, matosi kad niekas nekenčia tu pedikų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS