Rusijoje suimtas kovoti su V. Putinu ėjęs šamanas uždarytas psichiatrijos klinikoje | KaunoDiena.lt

RUSIJOJE SUIMTAS KOVOTI SU V. PUTINU ĖJĘS ŠAMANAS UŽDARYTAS PSICHIATRIJOS KLINIKOJE

Sibiro šamanas, sulaikytas einantis per Rusiją „išvaryti“ prezidento Vladimiro Putino iš Kremliaus, buvo paguldytas į psichiatrijos kliniką, penktadienį pranešė pareigūnai.

Šamanu save vadinantis Aleksandras Gabyševas buvo nuėjęs jau maždaug trečdalį kelio iš savo gimtosios Jakutijos į Maskvą, kad išvarytų V. Putiną, kurį jis vadina „piktąja dvasia“. Vyras buvo sulaikytas ketvirtadienio vakarą netoli Baikalo ežero.

„Šiandien A. Gabyševas buvo išsiųstas į respublikos psichiatrinę kliniką“, kur jam bus atliktos „ekspertų procedūros“, sakoma Jakutijos, dar žinomos kaip Sachos respublika, sveikatos apsaugos ministerijos pranešime.

„Jeigu pacientui bus nustatytos kokios nors patologijos, mes esame pasiruošę suteikti jam kvalifikuotą medicininę pagalbą“, – nurodoma jame.

Opozicija apkaltino pareigūnus naudojant „baudžiamąją psichiatriją“ – sovietų laikų metodą, kai valdžios priešininkai būdavo izoliuojami diagnozavus jiems šizofreniją arba paranoją. Šis metodas būdavo plačiai naudojamas prieš politinius disidentus.

Savo 8 tūkst. kilometrų kelionę iš Jakutijos A. Gabyševas pradėjo kovo mėnesį, eidamas pėsčiomis į Maskvą vedančio greitkelio šalikele ir stumdamas karutį su palapine ir kitais jam reikalingais daiktais.

Dėl savo užsispyrimo ir tiesmukų pareiškimų apie V. Putiną jis sulaukė žiniasklaidos dėmesio ir simpatijų socialiniuose tinkluose.

Eidamas per Rusijos miestus šamanas susitikdavo su savo šalininkais, kai kurie prie jo jungėsi, filmavo jo kelionę.

Praėjusį mėnesį šamanui pasirodžius Ulan Udė, šiame mieste kilo susirėmimų, kai pareigūnai areštavo šamano rėmėjus.

Ketvirtadienį, A. Gabyševui ir jį lydinčiai komandai nakvojant prie Baikalo ežero, šamaną pagrobė kaukėti pareigūnai. Vykdydami operaciją jie blokavo visą greitkelį, sakė A. Gabyševo sekėjai.

Pasak policijos, šamanas bus parskraidintas atgal į Jakutiją, kur jis įtariamas įvykdęs nusikaltimą.

„Putinas tikrai išsigando šamano su karučiu ir įsakė uždaryti jį beprotnamyje. Senas KGB metodas“, – parašė opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas socialiniame tinkle „Twitter“.

„Ten žmogų galima laikyti neribotą laiką be jokio teismo sprendimo ir net bet bylos“, – sakė jis.

Po A. Gabyševo suėmimo jo šalininkai paskelbė vaizdo įrašą, kaip be lyderio likusi keliautojų grupė tęsia savo žygį, nešdama vėliavas su šamano atvaizdu ir užrašu „Šamano kelias: už laisvės sugrąžinimą Rusijai.“

„Saugumo tarnybos suėmė mūsų lyderį... mūsų tikslas – tęsti šį žygį, kad užtikrintume jo laisvę“, – sakė vienas iš A. Gabyševo bendražygių Viktoras Jegorovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Cha cha cha

O jus bent matet ta bedarbi "šamana":) ir jo zeku palyda:)

Samanas

jau neissikapstys,kaip Kedzius is Zegzdriu.

Karys

Rosieja ar siaures koreja,,,viens prie vieno,,,,nieko naujo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS