Rusijoje už valstybės išdavystę kalėti 12 metų nuteistas vyras | KaunoDiena.lt

RUSIJOJE UŽ VALSTYBĖS IŠDAVYSTĘ KALĖTI 12 METŲ NUTEISTAS VYRAS

  • 2

Rusijos teismas ketvirtadienį paskelbė, kad vienas šalies pilietis, jo teigimu, bandęs Vokietijos vyriausybei perduoti valstybės paslaptis mainais už pagalbą persikelti svetur, buvo nuteistas 12 metų kalėjimo už išdavystę.

Nuo tada, kai 2022 metų vasario mėnesį Maskva pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, Rusijos valdžios institucijos apkaltino dešimtis žmonių išdavyste už tai, kad jie esą teikė informaciją Kyjivui ir Vakarams.

Omsko apygardos teismo teigimu, 46-erių Sibiro Omsko srities gyventojas rinko slaptą karinę informaciją ir, anot teismo, bandė užmegzti ryšį su vienu Vokietijos pareigūnu.

Rusijos saugumo tarnybos (FSB) šį vyrą suėmė 2023-iųjų birželį. Vietos žiniasklaidos duomenimis, suėmimo metu pas jį buvo rasta USB laikmena su Rusijos karinių dalinių koordinatėmis.

Pasak teismo, vyras bandė gauti pagalbą, kad galėtų persikelti į Vokietiją. Jis buvo nuteistas 12 metų laisvės atėmimo bausme griežtojo režimo kolonijoje.

Rusijoje už išdavystę numatyta maksimali kalėjimo iki gyvos galvos bausmė. Žmogaus teisių gynimo grupės teigia, kad Maskva nuolat taiko šį kaltinimą opozicijos veikėjams ir tiems, kurie kritikuoja Rusijos karą Ukrainoje.

Vasario mėnesį FSB paskelbė suėmusi JAV ir Rusijos pilietybę turinčią moterį, kurią apkaltino lėšų Ukrainos kariuomenei rinkimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Gaila

kad tiek mažai davė tai padugnei tėvynės išdavikui ,iki gyvos galvos reikėjo

ogi

reikejo paciam gelbetis musu naivus /patriotai lauke irgi /pagalbos/ per vakaru melagiena rezultatas tragiskas //////

SUSIJUSIOS NAUJIENOS