Rusijos aktyvistė pralaimėjo teisinį mūšį dėl veidų atpažinimo sistemos naudojimo | KaunoDiena.lt

RUSIJOS AKTYVISTĖ PRALAIMĖJO TEISINĮ MŪŠĮ DĖL VEIDŲ ATPAŽINIMO SISTEMOS NAUDOJIMO

Rusijos teismas antradienį atmetė garsios opozicijos aktyvistės ieškinį dėl Maskvoje plačiai naudojamos veidų atpažinimo sistemos, kuri esą buvo neteisėtai panaudota šiai moters ir jos šalininkams identifikuoti be jų sutikimo.

Maskvos teismas naujienų agentūrai „Interfax“ nurodė, kad „priėmė sprendimą nutraukti administracinį procesą“.

Ieškinį pateikė žmogaus teisių aktyvistė Alena Popova ir buvęs energetikos ministro pavaduotojas bei opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno sąjungininkas Vladimiras Milovas, Rusijai sulaukiant vis daugiau kritikos dėl šios technologijos naudojimo teisėsaugos tarnybose.

Pasak A. Popovos, pirmieji įtarimai jai kilo per teismo posėdį dėl pernai prie Rusijos parlamento jos surengto solidarumo piketo.

Teisme parodytame vaizdo įraše kamera ją išskyrė iš kitų, dar gerokai prieš piketo pradžią, sakė aktyvistė.

„Kamera padidino mano veidą 32 kartus“, – sakė ji naujienų agentūrai AFP spalio mėnesį, kai pateikė ieškinį.

Pasak A. Popovos, veido atpažinimo algoritmų naudojimas tapo norma persekiojant opoziciją, nors nauji įstatymai, leidžiantys naudoti veido atpažinimo sistemas, nebuvo priimti, o pagal dabartinius privačių duomenų apsaugos įstatymus ši praktika yra neteisėta.

„Reikalaujame, kad mums būtų parodyta, kaip šie algoritmai veikia, kur yra laikomos mūsų nuotraukos ir vaizdo įrašai, kas gali jais naudotis“, – kalbėjo aktyvistė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

veiduku,pirstuku

atpazinimais zenai visi sutinka spauzdinedami ismanuosius,bet to reikia ismanuju gamintojams ,kurie jau apie jus zino net ta ,ko jus net neitariat ,jus neturit jokio privatumo,ta ptvirtina " slapukai' kurie ne jums, bet jiems reikalingi zinot jusu landziojimus internete,Trumpai: uzmirskit savo 'Privatumus ' !

Anonimas

Pas mus naudoja ir niekam tai nekliūva. Visi tik už naudojimą, o čia kažkokia kvaiša atsirado, nenori ..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS