Ambasadorius: Maskva Baltijos šalių ir Lenkijos nepuls | KaunoDiena.lt

AMBASADORIUS: MASKVA BALTIJOS ŠALIŲ IR LENKIJOS NEPULS

  • 5

Anot Rusijos ambasadoriaus Lenkijoje, „neįmanoma“, kad Rusija pakartos tokį įsiveržimą, kaip buvo Ukrainoje, į Baltijos šalis ar Lenkiją.

Ambasadorius Sergejus Andrejevas ketvirtadienį sakė Lenkijos radijui „Radio 1“, kad Rusijos veiksmai Kryme buvusi „išskirtinė situacija“ ir kad „perkelti tai į kitas šalis ir kitus regionus neįmanoma“.

Rusija 2014-ųjų kovo mėnesį aneksavo Ukrainos Krymo pusiasalį, prieš tai, keliomis savaitėmis anksčiau, įvedusi ten savo ginkluotųjų pajėgų.

Jeigu Lenkijos politikai „sako, kad esama grėsmės iš Rusijos Lenkijai ar Baltijos valstybėms, kyla esminis klausimas – kodėl Rusijai reikia grasinti šioms šalims?“, pažymėjo S.Andrejevas.

Jis atmetė prielaidas, kad Rusija nori išplėsti savo įtakos sritį šalia Rusijos esančiose Baltijos šalyse ir Lenkijoje.

Tuo tarpu Lenkijos prezidentas Bronislawas Komorowskis (Bronislavas Komorovskis) ir gynybos ministras Tomaszas Siemoniakas (Tomašas Semoniakas) Maskvos veiksmus laiko grėsme regiono saugumui.

Jie stengiasi stiprinti šalies gynybos pajėgas, ragindami lenkus dalyvauti kariniuose mokymuose, planuodami ginkluotės pirkinius, rengdami didelius NATO manevrus, kuriuose šiemet dalyvauja iki 10 tūkst. užsienio karių.

Rusijos ambasadorius S.Andrejevas mano, kad įtampa santykiuose su Lenkija „atslūgs ir jie grįš į normalų lygi“.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kęstas Br.

Mūsų valdantieji ponai ir panelės iš šauktinių verslo tikisi didelių kyšių:Apie tai prasitarė krašto apsaugos ministras Juozas Olekas. Taip, tas pats nesiskutęs, pliktelėjęs, apkūnus, su kaklaraiščiu-peteliške, ponas (žiūrėkite čia [1]). Jis patvirtina, kad visi vyrai, baigę aukštąjį ir emigravę, turės iki gyvenimo vidurio būti pasiruošę atvažiuoti vergauti šauktiniais Lietuvoje. Tas pats liečia ir neseniai vidurinę mokyklą baigusius emigrantų vaikus. Bausmė - du metai nelaisvės. Karo isterija Lietuvoje valdančiųjų išpūsta neįtikėtinai. Aišku, kad gerus darbus turintys Vakaruose žmonės sumokės didelius kyšius. Na, o su lietuviškais atlyginimais net ir taupesniems iš mūsų nebus įmanoma konkuruoti. Tai va kam Dalia Grybauskaitė neseniai vaizdavo idiotę ir šaukė, kad rusai jau puola Lietuvą. Cirkas turi apsimokėti. Mūsų valdantieji klounai panoro didelių pinigų. Rašykite, skambinkite jūsų Seimo nariui, kol dar nevėlu. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

Anonimas

nejuokinkite aisku kad niekas net nesiruosia pult juokas ima apsimizo valdzia jau tokia propoganda lai laizo subines amerikonams dar tures nuo ju bedu

jankis

rusijai net pult nieko nereikia,ji iš savo teritorijos gali paverst pelenais,net ameriką,o ką jau kalbėt apie lietuviškus bezdžiones
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS