Iš Rusijos ambasados atimtame pastate Varšuvoje įsikurs neįgalių vaikų mokykla | KaunoDiena.lt

IŠ RUSIJOS AMBASADOS ATIMTAME PASTATE VARŠUVOJE ĮSIKURS NEĮGALIŲ VAIKŲ MOKYKLA

Varšuvoje perimtas pastatas, kurį neteisėtai buvo užėmusi Rusijos ambasada Lenkijoje, jame bus įkurta mokykla vaikams su negalia.

Teismo sprendimu, Lenkijos valstybei buvo suteikta nuosavybės teisė į pastatą Kieleckos gatvėje, Lenkijos pareigūnų teigimu, neturėjusį diplomatinio statuso.

Nors ir areštuotas miesto valdžios, 7400 kv. metrų pastatas priklausė valstybės iždui. Norint visam laikui pakeisti jo statusą ir atlikti reikiamus pritaikymo darbus, reikėjo perduoti jį miestui, tam turėjo pritarti Mazovijos gubernijos vadovas.

Penktadienį Varšuvos meras Rafalas Trzaskowskis paskelbė, kad miestas gavo reikiamą provincijos vadovo leidimą ir pastate „atsidarys mokyklą vaikams su negalia“. Mero teigimu, miestas pastatą atnaujins, moksleiviai galės juo naudotis kitų metų pradžioje.

2022 m. Lenkijos užsienio reikalų ministerija rekomendavo pradėti procedūras, kad būtų galima perimti du Rusijos ambasados turėtus nekilnojamojo turto objektus, kurie nebuvo naudojami diplomatiniais ar konsuliniais tikslais. Vienas iš jų buvo mokyklos pastatas Kieleckos gatvėje, o kitas – buvęs Rusijos diplomatų gyvenamasis namas Sobieskio gatvėje, dešimtmečius paliktas nenaudojamas. Pastarąjį turtą Varšuva perėmė 2022 m. po teismo nuosprendžio.

Gairės: Varšuva, Rusijos ambasada, neįgalių vaikų mokykla, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS