Rusijos diplomatai Britanijoje reikalauja leisti susitikti su Skripaliais | KaunoDiena.lt

RUSIJOS DIPLOMATAI BRITANIJOJE REIKALAUJA LEISTI SUSITIKTI SU SKRIPALIAIS

  • 0

Maskva ir toliau sieks gauti Londono atsakymus į klausimus, susijusius su „Skripalių byla“, tačiau dabar bendravimo su Londonu šiuo klausimu nėra, sakoma pirmadienį paskelbtame Rusijos ambasados Jungtinėje Karalystėje pranešime.

„Deja, kol kas negalime kalbėti apie kokį nors tarpusavio bendravimą su oficialiuoju Londonu „Skripalių bylos“ klausimu. Jo tiesiog nėra“, – nurodoma pranešime.

„Esame pasiruošę ir toliau siekti, kad britai pateiktų išsamius atsakymus į dešimtis klausimų, kurie buvo jiems oficialiai pateikti į Didžiosios Britanijos URM išsiųstose notose“, – sakoma jame.

Rusijos ambasada pabrėžė, kad „britų valdžios, slepiančios nuo visuomenės bet kokią informaciją apie slapto tyrimo eigą, elgesys atkreipia į save dėmesį“.

„Daugkartiniai Rusijos bandymai aptarti šį klausimą lieka nesėkmingi“, – sakoma pranešime.

„Grubiai pažeidžiamos konsulinės konvencijos, reikalaujančios užtikrinti prieigą prie nukentėjusių Rusijos piliečių. Britanijos valdžia toliau atkakliai atsisako suteikti mums galimybę pabendrauti su Skripaliais asmeniškai. O tai stiprina mūsų įtarimus, kad Skripaliai yra laikomi izoliuoti prievarta arba jų būklė nėra tokia, kaip oficialiai skelbiama“, – priduriama jame.

Buvęs dvigubas Rusijos agentas Sergejus Skripalis ir jo duktė buvo apnuodyti kovo 4 dieną Solsberyje. Balandžio 12 dieną britų valdžia apkaltino Rusiją prisidėjus prie šio nusikaltimo. Maskva šiuos kaltinimus neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS