Rusijos ir Turkijos prezidentai aptarė sandorį dėl raketų sistemų pirkimo | KaunoDiena.lt

RUSIJOS IR TURKIJOS PREZIDENTAI APTARĖ SANDORĮ DĖL RAKETŲ SISTEMŲ PIRKIMO

  • 1

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) pirmadienį lankydamasis Maskvoje aptarė su Rusijos lyderiu Vladimiru Putinu Vašingtono kritikuojamą sandorį dėl pažangių raketų sistemų pirkimo bei glaudesnio karinio bendradarbiavimo perspektyvas.

Abiem šalims būtina „stiprinti bendradarbiavimą karinėje ir techninėje srityje“, per susitikimą Kremliuje R. T. Erdoganui sakė V. Putinas.

„Visų pirma tai liečia sutarties dėl priešlėktuvinių raketų sistemų S-400 pristatymo Turkijai įvykdymą“, – nurodė rusų prezidentas.

„Darbotvarkėje yra ir kitų daug žadančių projektų, susijusių su šiuolaikinių rusiškų karinių produktų tiekimu Turkijai“, – pridūrė jis.

Dėl NATO priklausančios Turkijos sprendimo įsigyti rusiškos ginkluotės paaštrėjo jau ir taip įtempti Ankaros ir Vašingtono santykiai.

Reikšdamos protestą JAV sustabdė Turkijos dalyvavimą bendroje naikintuvų F-35 programoje.

Praėjusią savaitę JAV laikinasis gynybos sekretorius Patrickas Shanahanas (Patrikas Šanahanas) pareiškė esąs įsitikinęs, jog Turkija atsisakys sandorio su Maskva ir vietoje to įsigis panašių amerikietiškų raketų sistemų „Patriot“.

Anot R. T. Erdogano, kompleksai S-400 būtini Turkijos sienoms apsaugoti. Jis teigia, kad kreipėsi į Maskvą, nes Vašingtonas tuomet nesutiko palankiomis sąlygomis parduoti Ankarai sistemų „žemė–oras“.

Rusija turi pristatyti Turkijai pirmąją kompleksų S-400 partiją liepos mėnesį.

R. T. Erdoganas nuo šių metų pradžios jau trečią kartą lankosi Rusijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Taip

Teisingai pasielgė Turkai,kad neperka iš Jankių raketų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS